Φιλία Σαριδάκη

Ο κόσμος υποκλίθηκε στην «μικρή» Ελλαδίτσα!

Μια μικρή κουκκίδα στον παγκόσμια χάρτη τα «έβαλε» με τον κορωνοϊό

Το στοίχημα δεν έχει ακόμα κερδηθεί. Επιστήμονες και γιατροί δεν κατέθεσαν τα όπλα, κανείς δεν κοιμάται ακόμα ήσυχος για το μέλλον. Αποτέλεσε όμως κάτι παραπάνω από έκπληξη που η Ελλάδα κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Ναι, αυτή η μικρή Ελλάδίτσα, η μικρή κουκκίδα στον παγκόσμια χάρτη τα «έβαλε» με τον κορωνοϊό και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τα πάει μέχρι στιγμής περίφημα .Όσο κρατάει το θάνατο έξω από τις εντατικές, όσο σώζονται ανθρώπινες ζωές , όσο το φως της ελπίδας μένει ζωντανό, τόσο η ζωή θα συνεχίζεται.

Η μικρή Ελλαδίτσα που έκανε τον κόσμο να παραμιλάει… Βλέπεις, κανείς δεν μπόρεσε να πιστέψει ότι οι «απείθαρχοι», οι «τεμπέληδες» οι «αδιόρθωτοι» Έλληνες θα μπορούσαν να χαράξουν στρατηγική, να πειθαρχήσουν ευλαβικά σε μέτρα, να υπακούσουν σε έναν ταπεινό λοιμωξιολόγο και να δείξουν το δρόμο για την έξοδο από την πανδημία.

«Οι ταπεινοί Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού» αναφέρει σε άρθρο που εξυμνεί την Ελλάδα το Bloomberg. «Λοιδορούμενη από τους Ευρωπαίους εταίρους ως το προβληματικό παιδί, τώρα αποτελεί παράδειγμα…» σημειώνεται στο άρθρο. Ύμνοι και από τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit που αναφέρεται τον κορυφαίο όπως τον χαρακτηρίζει λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ενώ έκανε λόγο για «υποδειγματική της δουλειά της Ελλάδας»

«Αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα», ήταν ο τίτλος του άρθρου γνώμης στη Wall Street Journal, που αναφέρεται στα μέτρα, την πειθαρχία των Ελλήνων και στην εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Οι «Times» του Λονδίνου αποθεώνουν τη χώρα μας και αναφέρονται στα γρήγορα μέτρα αλλά και για την πειθαρχία στον περιορισμό.

«Αυτό που ακόμη και πολιτικοί εχθροί αναγνωρίζουν ήταν ότι έγινε μια ιεράρχηση της επιστήμης πάνω από την πολιτική» αναφέρει ο Guardian.

Είχαμε συνηθίσει να είμαστε το «μαύρο» πρόβατο της Ευρώπης

Ακούσαμε στο παρελθόν τόσες φορές για τους… τεμπέληδες Έλληνες που λίγο ακόμα και θα το πιστεύαμε… Είχαμε συνηθίσει να είμαστε το «μαύρο» πρόβατο της Ευρώπης, τα «κακά» παιδιά που δεν τα καταφέρνουν, οι «καλοπερασάκηδες», «ανοργάνωτοι» και κοινώς αποτυχημένοι της… επιτυχημένης Ευρώπης.

Μόνο που δεν είναι αυτό οι Έλληνες… Μπροστά στα μεγάλα και τα δύσκολα γίνονται μια «γροθιά» και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Εξάλλου ποτέ δεν ήμασταν αυτό που «έβλεπε» η Ευρώπη. Οι Έλληνες όταν το θέλουν, είναι δημιουργικοί και πρωτοπόροι. Δουλεύουμε πολύ σκληρότερα απ’ ότι ο μέσος Ευρωπαίος μπορεί να φανσταστεί, πληρώνουμε πολύ περισσότερους φόρους απ’ ότι οι τεχνοκράτες μπορούν να διανοηθούν, παλέψαμε με την ακρίβεια, τις απολύσεις, τους πετσοκομμένους μισθούς σε βαθμό που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ούτε καν θα τολμούσαν να σκεφτούν.

Πέσαμε, γονατίσαμε και τώρα σηκωνόμαστε και πάλι για να σταθούμε σταθερά στα πόδια μας. Αποκτάμε και πάλι αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα βήματά μας. Και τώρα έχουμε μια νέα πρόκληση μπροστά μας: την έξοδο από την κρίση, τον φόβο, την ανασφάλεια, την πανδημία. Κι εδώ θα φανεί και πάλι η ελληνική ψυχή. Αφού τα καταφέραμε μέχρι εδώ, θα πάμε και παρακάτω.

Και ποιος ξέρει, ίσως και πάλι ο ξένος τύπος να «υποκλιθεί» στην Ελλάδα όπως έκανε και τώρα. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πιο όμορφα συναίσθημα από έναν κόσμο που εμπιστεύεται και πάλι της χώρα μας και την τοποθετηθεί και πάλι ψηλά στο βάθρο…

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια