default-image

«Διόδια στο ΒΟΑΚ; Μόνο αυτό μας έλειπε!»

Απόψεις
«Διόδια στο ΒΟΑΚ; Μόνο αυτό μας έλειπε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το σχόλιο ακούω όλο και πιο συχνά από τη στιγμή που ήρθε στο προσκήνιο και πάλι το θέμα των διοδίων για το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Γρήγορα στήθηκαν τα πρώτα debate καθώς για κάθε θέμα που αφορά την τσέπη μας έχουμε όλοι άποψη και στην προκειμένη περίπτωση πολύ φοβούμαι ότι αν ο σχεδιασμός προχωρήσει, οι οδηγοί θα βγουν «στα κάγκελα».

Ενδεικτικά για να διασχίσει κανείς με το αυτοκίνητό του την Πελοπόννησο ακολουθώντας (το θαυμάσιο ομολογουμένως) αυτοκινητόδρομο και να φτάσει από την Αττική έως τη Λακωνία ή τη Μεσσηνία, πληρώνει περίπου 15 ευρώ στα διόδια. Βεβαίως αν δεν θέλεις να μείνεις για πάντα στον προορισμό σου, το ίδιο ποσό σε περιμένει και στην επιστροφή!

Και μπορεί το ποσό να μοιάζει μηδαμινό μπροστά στον…άνετο δρόμο που διασχίζεις, αλλά έως πότε θα «σηκώνει» η τσέπη σου διόδια;

Άραγε αν υπάρξουν διόδια στην Κρήτη, ποιοι θα τα πληρώνουν: Επισκέπτες , ντόπιοι ή όλοι οι οδηγοί; (Θυμίζω ότι στο παρελθόν εξετάστηκε ακόμα και το ενδεχόμενο να πληρώνουν μόνο οι επισκέπτες)

Πόσο θα επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί και φορτηγών που διασχίζουν συχνά την εθνική;

Θα μετακυλιστεί το κόστος και στις υπηρεσίες που παρέχουν, με τελικό αποδέκτη δηλαδή τον καταναλωτή;

Και φυσικά μπορεί μια μέση οικογένεια να πληρώσει διόδια, μαζί με όλα τα ατέλειωτα χαράτσια; (εντάξει από το μνημόνιο βγήκαμε, αλλά πλούσιοι δεν γίναμε!...)

Από την άλλη πολλοί λένε ότι αν δεν πληρώσεις διόδια, δεν θα δεις ποτέ σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη…Και μάλιστα σε έναν δρόμο με αναρίθμητα φονικά σημεία και τόσα εικονοστάσια όσα και οι νεκροί και τραυματίες...

Το υπουργείο πάντως σκέφτεται μάλλον σοβαρά το ενδεχόμενο των διοδίων αφού δεν έρχεται τώρα πρώτη φορά στο προσκήνιο, αλλά εκτός από το Γιάννη Κεφαλογιάννη κι άλλα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί υπέρ των διοδίων προκαλώντας σάλο. Άρα κάτι μάλλον βρίσκεται «στα σκαριά».

Ωστόσο αν "έρθουν" διόδια, βλέπω τους Κρητικούς να τα υποδέχονται με την ίδια «θέρμη» που υποδέχτηκαν και τα ραντάρ ταχύτητας…Όχι τίποτ' άλλο, αλλά και με τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν, διαφορά στους δρόμους δεν βλέπουν…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News