Φιλία Σαριδάκη

Θέλει κότσια να είσαι ένοικος του Μαξίμου!

Η "κόντρα" με τα πολιτικά τζάκια και οι ανατροπές

Αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει νέος πρωθυπουργός της χώρας: «γερό» στομάχι, κότσια, αποφασιστικότητα να δώσει ώθηση στον τόπο, ευκαιρίες για ανάπτυξη και να τα βάλει με τα ρουσφέτια και το πελατειακό σύστημα που διαχρονικά άπλωσε τις ρίζες του. Τώρα, το αν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά ο νέος «ένοικος» του Μαξίμου θα το δείξει η ιστορία.

Αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία και θα σηκώσει στις «πλάτες» τη βαριά ευθύνη να δώσει και πάλι ελπίδα στους Έλληνες. Γιατί πέρασαν από τα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου, τη δίνη των capital controls, αντίκρισαν κλειστές τράπεζες, βίωσαν χιλιάδες απολύσεις, με τους Ευρωπαίους να κουνούν το δάχτυλο για κάθε αποτυχία και πίστεψαν ότι είδαν και πάλι φως στο τούνελ. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν εύκολα για κανέναν, πόσο μάλλον για τον απερχόμενο πρωθυπουργό που παραδίδει σκυτάλη παρ’ότι όπως είπε ήθελε να ολοκληρώσει το έργο του «κυβερνώντας μια χώρα ελεύθερη από μνημόνια». Όμως η κάλπη «μίλησε»…

Και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα βασιστεί στο όνομά του ή σε πολιτικά «τζάκια» καθώς εδώ και χρόνια η χώρα κυβερνάται από τις ίδιες οικογένειες. Τώρα θα πρέπει να προβάλλει τη δική του προσωπικότητα, το δικό του όραμα και τη δική προοπτική για τον τόπο, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του «ρίζες». Το αν θα καταφέρει θα το δείξει ο χρόνος.

Όσο για τους Έλληνες , δεν τους «φοβάμαι». Έχουν μάθει να επιβιώνουν… όταν «πέφτουν να ξανασηκώνονται» και να προχωρούν μπροστά.

 

 

 

Σχόλια