Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Απόψεις
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχωρήσεις, διαγραφές και το... μεγάλο "παζάρι" για τις ψήφους

Σαν να βλέπω ήδη όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου να βγάζουν κομπιουτεράκι και να μετράνε ένα προς ένα τα κουκιά για την ψήφο εμπιστοσύνης και τη συμφωνία των Πρεσπών. To νέο εθνικό μας …σπορ είναι πλέον να μετράμε ψήφους, διαγραφές και αποχωρήσεις αφού το «μπάχαλο» στο πολιτικό σκηνικό δεν έχει προηγούμενο.

Όπως και το μεγάλο παζάρι αφού μια ψήφος… «κοστίζει» ακριβά και μπορεί να σώσει ή να καταποντίσει ένα κόμμα. Κι ένας υπουργός μπορεί να κάνει τη διαφορά κρατώντας στη «ζωή» ή διαλύοντας ένα πολιτικό κόμμα. Η φράση που ταιριάζει «γάντι» στους ΑΝ.ΕΛ είναι ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα αφού όλα δείχνουν ότι ο Πάνος θα μείνει τελικά…μόνος να «φυλάει» το κόμμα του μετά τις διαγραφές. 

Μόνο που ο σοφός λαός είχε εδώ και καιρό αντιληφθεί την αναγκαστική πολιτική «συγκατοίκηση» Αλέξη και Πάνου. Πολιτικοί με διαφορετικές ιδεολογίες και άλλες πολιτικές απόψεις, συμφώνησαν σε έναν παράδοξο πολιτικό «γάμο» για χάρη της εξουσίας, γνωρίζοντας ότι το αναπόφευκτο πολιτικό «διαζύγιο» ήταν απλά θέμα χρόνου.

Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Καμμένος κατάλαβε ότι δεν τον «παίρνει» πλέον να αλλάζει απόψεις όπως άλλαζε το κουστούμι για να φορέσει  τη χακί στολή του και ο Τσίπρας πια το εμπέδωσε ότι μόνο πολιτική συνύπαρξη δύο κομμάτων που δεν ήταν…

Μόνο που ξέχασαν τον απλό λαό, όλους εκείνους που οι πολιτικοί μας «σέρνουν» και πάλι στην πολιτική αβεβαιότητα και τα σενάρια εκλογών. Ξέχασαν ότι με τον τρόπο τους το μόνο που μας απέδειξαν είναι ότι πάνω απ’όλα είναι οι πολικές καρέκλες και η δίψα για εξουσία…

Πάνω απ’όλα η θεσούλα, το χαρτοφυλάκιο, το κουστούμι του υπουργού και ο σίγουρος μισθός, κι όλα τ’άλλα αδιάφορα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News