Φιλία Σαριδάκη

Γράμμα στον Αη Βασίλη

Τα πιο πολύτιμα δώρα βρίσκονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι...

Αγαπημένε μου Αη Βασίλη.

Eίχα συνηθίσει ως παιδί να σου γράφω γράμματα. Να σου ζητάω μια ατέλειωτη λίστα με παιχνίδια που θα χωρούσαν άνετα στο σάκο, με την ευχή να μην ξεχάσεις το σπίτι μας στη μακρινή διαδρομή με το γυαλιστερό σου έλκηθρο. Και πάντα μας θυμόσουν, με μαγικό τρόπο τα όνειρα γίνονταν αληθινά και όλα τα δώρα με το χρωματιστό περιτύλιγμα έβρισκαν τη θέση τους κάτω από Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τώρα πλέον αν έγραφα γράμμα στον συμπαθητικό παππούλη με τη λευκή γενειάδα, νομίζω ότι δεν θα είχα τίποτα να ζητήσω! Γιατί πραγματικά τα έχουμε όλα και είμαστε πλήρεις. Δεν υπάρχει κάτι στο σάκο του που χρειάζομαι, παρά μόνο αυτά που ήδη διαθέτω. Το ίδιο κι εσύ. Ίσως κι αυτό να είναι το πραγματικό νόημα για τα μεγάλα… παιδιά.

Εκτίμησε αυτά που έχεις: πολλά ή λίγα.

Απόλαυσε αυτούς που βρίσκονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι: αυτοί είναι το πραγματικό σου δώρο. Όταν λείψουν από κοντά σου θα είναι αργά να τους πεις πόσο τους αγαπάς...

Βοήθησε όποιον μπορείς και όπως μπορείς. Θα σου το ανταποδώσει κάποιος που θα σου φερθεί με την ίδια καλοσύνη.

Αν όμως έπρεπε να γράψουμε το δικό μας γράμμα στον Άη Βασίλη θα ήταν μάλλον απλό και λιτό.

Πρόσφερε τα αγαθά που έχεις στο σάκο σου απλόχερα σε όσους το έχουν ανάγκη…σε όσους νοσούν… σε όσους παλεύουν για τα καθημερινά. Τόσο απλά.

Καλές γιορτές σε όλους

 

 

 

Σχόλια