Το «βαθύ λαρύγγι» έκαψε το Γιάννο…

Απόψεις
Το «βαθύ λαρύγγι» έκαψε το Γιάννο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννος Παπαντωνίου στη φυλακή, οι υπόλοιποι "έξω";

Μετά την φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν η δεύτερη ηχηρή προφυλάκιση πρώην υπουργού και της συζύγου του που προκαλεί πολιτικά «Ρίχτερ» στη χώρα. Ο Γιάννος Παπαντωνίου που ταυτίστηκε για μεγάλη χρονική περίοδο με το τότε ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική στο Υπουργείο Άμυνας και φυσικά με έναν πολυτελή τρόπο ζωής (όπως οι περισσότεροι πολιτικοί), πλέον πίσω από σίδερα της φυλακής.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν αναταραχή, τα αναρίθμητα μηδενικά των ποσών που πηγαινοέρχονταν, ίλιγγο και τα επιχειρήματά που δεν έπεισαν ούτε το δικαστήριο, οργή.

Οι κίτρινοι φάκελοι γεμάτοι δεσμίδες μεταφέρονταν από την κατοικία του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά καταθέτονταν σε τράπεζα -προκειμένου όπως αποκάλυψε το «βαθύ λαρύγγι»- να μπουν σε λογαριασμούς του ζεύγους στο εξωτερικό.

Οι πολιτικοί έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον Γιάννο Παπαντωνίου: δεν είδαν, δεν γνώριζαν, δεν συνεργάστηκαν. Αυτό που μένει όμως είναι η απορία: πόσοι ακόμα πλούτισαν με παράνομο τρόπο, πόσοι ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση παχυλών τραπεζικών καταθέσεων και φυσικά πόσοι κάνουν χλιδάτη ζωή και διαθέτουν επαύλεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν με το εισόδημά τους;

Ρητορικό το ερώτημα…επιτακτική η ανάγκη απάντησης…

Και μπορεί ο άλλοτε ισχυρός υπουργός παίρνοντας το δρόμο για τη φυλακή, κατά την προσφιλή τακτική, να έκρυψε τα χέρια του που φέρουν χειροπέδες κάτω από το σακάκι του, αλλά δεν ξέφυγε και από το ταπεινωτικό βλέμμα των Ελλήνων.

Θα μου πείτε τι τον νοιάζει η κατακραυγή; Μέτρησε ποτέ τα ευρώ για να βγει ο μήνας; Στερήθηκε ποτέ; Ίδρωσε στο χωράφι;

Την απάντηση γνωρίζει μόνο ο ίδιος ...

Ίσως τώρα περνώντας τις ώρες στη «VIP» πτέρυγα των φυλακών θα μπορεί να αναλύει γιατί οι Έλληνες είναι τόσο επιφυλακτικοί απέναντι στους πολιτικούς, γιατί δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους και αρνούνται να αφήσουν το μέλλον στα «χέρια» τους.  

Άλλωστε όπως λέει ο λαός Γιάννος Παπαντωνίου φυλακίστηκε, οι υπόλοιποι θα μείνουν "έξω";

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News