Φιλία Σαριδάκη

Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες…

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι ο ένας μετά τον άλλο οι κυβερνητικοί παράγοντες αποδοκιμάζονται έντονα από τους πολίτες που τους φωνάζουν «προδότες». Τι άλλο μπορεί να οδηγήσει έναν Έλληνα στο Λονδίνο να πετάξει 30 αργύρια στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «πούλησε» τη Μακεδονία; Οι κυβερνώντες έπαιξαν με τη «φωτιά», έκλεισαν τη συμφωνία των Πρεσπών και βάφτισαν τη «Bόρεια Μακεδονία» χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων -όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις αντιδράσεις- και τώρα ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουν την τεράστια «επιτυχία» τους. Μια… επιτυχία που πληρώνουν ακριβά.

Εκτός κι αν πιστέψουμε ότι και στις Σέρρες της Μακεδονίας δεν ήταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες που αποδοκίμασαν τον υπουργό κ.Κουρουμπλή αλλά «ακροδεξιοί και ακραίοι» όπως αποκαλούνται συνήθως κατά την προσφιλή κυβερνητική τακτική. Έτσι τουλάχιστον τους αποκάλεσε η Έλενα Κουντουρά που «εισέπραξε» την ίδια ακριβώς αντίδραση στα Χανιά καθώς ήταν από τις πρώτες Υπουργούς που έμελλε να αντιμετωπίσουν το οργισμένο πλήθος.

Τώρα όλοι περιμένουν να δουν πόσοι βουλευτές θα τολμήσουν να «πατήσουν» στα καφενεία και να έρθουν τετ α τετ με τον απλό κόσμο. Πόσοι θα εμφανιστούν σε εκδηλώσεις στη Μακεδονία και πως θα εξηγήσουν τη στάση που τήρησαν στη Βουλή;

Μάλλον υπουργοί και αξιωματούχοι «επένδυσαν» στα μπάνια του λαού και τη θερινή ραστώνη που όμως απέχει πολύ από την καθημερινότητα των Eλλήνων. Λίγοι μπορούν να αισθανθούν ανεμελιά με τόση απογοήτευση από την κυβερνητική πολιτική (που ισχύει διαχρονικά) αλλά και τόσους φόρους, ΕΝΦΙΑ και λογαριασμούς να τους «περιμένουν» στη γωνία.

Τώρα απλά έχουν έναν ακόμη λόγο να ανησυχούν για τα «παζάρια» στα εθνικά θέματα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια