To «παιχνίδι» για τη Μακεδονία είχε ήδη χαθεί….

Απόψεις
To «παιχνίδι» για τη Μακεδονία είχε ήδη χαθεί….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκουγα όλες αυτές τις μέρες την κυβέρνηση να διατείνεται ότι δίνει αγώνα για να μην δεχτεί συμβιβασμούς και για μια βιώσιμη συμφωνία χωρίς να χαθεί η ταυτότητα της Μακεδονίας. Άκουγα την αντιπολίτευση (διαχρονικά) να λέει ότι με το να επιτραπεί η χρήση του όρου Μακεδονία από άλλους, «πουλάμε» την ιστορία μας.

Τώρα που υπήρξε η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» ποιος βγαίνει κερδισμένος και ποιος χαμένος; Πόσα χάσαμε και πως είμαστε βέβαιοι ότι μελλοντικά δεν θα αφομοιωθεί η ιστορία και η ταυτότητα του τόπου με τη χρήση του όρου Μακεδονία από άλλο λαό;

Και κυρίως τι θα απαντούσαν οι Έλληνες αν είχαν ερωτηθεί για το αν επιθυμούν τη χρήση του όρου από τα Σκόπια;

Μόνο που δεν ρωτήθηκαν και την απόφαση έλαβαν για άλλη μια φορά οι πολιτικοί, όπως και τη «βαριά» ευθύνη…

Ο καθένας θα κρίνει μόνος του με βάσει τις ιστορικές γνώσεις του, τις απόψεις των αναλυτών και την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας εάν η συμφωνία «υπηρετεί» το καλό του τόπου.

Μόνο που αν θέλουμε να λέμε αλήθειες το «παιχνίδι» για τη Μακεδονία είχε ήδη χαθεί εδώ και καιρό αφού εδώ και δεκαετίες τα μεγάλα δορυφορικά δίκτυα χρησιμοποιούσαν για τη FYROM, επίσημα τον όρο «Μακεδονία» .Μάλιστα το Euronews που απευθύνεται σε εκατομμύρια τηλεθεατές την αποκαλούσε «Μακεδονία» ήδη από το 2000! Το ίδιο συνέβαινε και από πλευράς 140 χωρών αλλά και διεθνών θεσμών που αποκαλούσαν «Μακεδονία», τα Σκόπια.

Τότε δεν «άνοιξε ρουθούνι»… Τώρα ήρθαν οι αντιδράσεις αν και είναι πλέον αργά…Εδώ και δεκαετίες όλοι αποκαλούσαν τη γείτονα «Μακεδονία» και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για έναν αγώνα που είχε ήδη χαθεί. Μάλιστα μετά τη συμφωνία δεν θα μπορεί να γίνει πλέον και κανένα βήμα πίσω.

Το σίγουρο είναι ότι όσους υπογράψουν τη συμφωνία, θα τους κρίνει η Ιστορία…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News