Τα μάτια της μικρής Λέιλα θα «σημαδεύουν» όσους επέτρεψαν το έγκλημα στη Γάζα

Απόψεις
Τα μάτια της μικρής Λέιλα θα «σημαδεύουν» όσους επέτρεψαν το έγκλημα στη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν μόλις 8 μηνών… Δεν πρόλαβε να μεγαλώσει, να ζήσει την ευτυχία και μια «ελεύθερη» ζωή στα Παλαιστινιακά εδάφη. Η Λέιλα αλ Γαντούρ σύμφωνα με τα μέσα είναι το πιο μικρό θύμα της «ματωμένης» Δευτέρας στη Γάζα καθώς εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και «χάθηκε» για πάντα.

Τα γαλάζια της μάτια θα «σημαδεύουν» πάντα τις ψυχές όσων επέτρεψαν το έγκλημα στη μέση Ανατολή και όσους συνεχίζουν να αδιαφορούν για την αιμοτοχυσία και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Πάνω από 50 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, θρήνος και σπαραγμός με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί αμέτοχη.

Όσο η Ιβάνκα Τραμπ ντυμένη στο λευκό συνολάκι, με την άψογη εμφάνιση και το μακιγιάζ της φρόντιζε για την «πανηγυρική» φιέστα των Αμερικανών στα εγκαίνια της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, οι διαδηλωτές φώναζαν, μάχονταν και έπεφταν νεκροί από τα πυρά.

Από τη μια η σαμπάνια έρεε άφθονη και οι Αμερικανοί πόζαραν με αστραφτερά χαμόγελα στους φωτογράφους και από την άλλη οι Παλαιστίνιοι έδιναν τη ζωή τους για να συνεχίσουν έναν αιματηρό αγώνα δεκαετιών, υπό το φόβο τετελεσμένων γεγονότων. Ενάντια σε εκείνους που αποφασίζουν για αυτούς, χωρίς αυτούς…

Ωστόσο η επόμενη κίνηση του πλανητάρχη στη διπλωματική σκακιέρα ήταν ξεκάθαρη και επιβεβαιώθηκε με τη δήλωση του: «Για χρόνια αποτυγχάναμε να αναγνωρίσουμε το προφανές, την απλή πραγματικότητα πως η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Ιερουσαλήμ».

Ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος θα μείνει μόνο όραμα και ιδανικό στις σκέψεις των μαχόμενων πολιτών. Και έως τότε θα χάνονται ζωές σε μια ακόμη πιο άδικη και αιματηρή αντιπαράθεση Ισραηλινών και Παλαιστινίων. …Για ένα ιδανικό και μια απόφαση που έχει κριθεί ήδη από τους Αμερικανούς και προαποφασιστεί εδώ και χρόνια…Και την ίδια στιγμή τα δάκρυα για τη Λέιλα θα κυλούν μόνο στο πρόσωπο της μάνας της, γιατί για όλους τους άλλους ήταν απλά ένα ακόμα θύμα στη μακρά λίστα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News