default-image

«Μάτωσαν» το γλέντι οι μπαλωθιές και έκαναν θρύψαλα ζωές

Απόψεις
«Μάτωσαν» το γλέντι οι μπαλωθιές και έκαναν θρύψαλα ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαμε «βαφτίσει» τις μπαλωθιές κρητικό φαινόμενο και το θεωρούσαμε τοπικό… «προνόμιο» που πρέπει να «ξεριζωθεί» για να μην χαθούν άλλες ζωές. Να μην μετατραπούν άλλα γλέντια σε τραγωδίες και να μη γίνει η χαρά ασύλληπτη τραγωδία.

Μόνο που κι άλλες περιοχές έχουν τα ίδια έθιμα, παίρνουν το ίδιο ρίσκο με αντίτιμο ανθρώπινες ζωές και «πληρώνουν» ακριβά το τίμημα.

Αυτή τη φορά μια 56χρονη στην Κέρκυρα δεν θα επιστρέψει ποτέ στα αγαπημένα της πρόσωπα αφού σκοτώθηκε από μπαλωθιές. Τα πως και τα γιατί, διερευνά η αστυνομία.

Τα υπόλοιπα όμως ερωτήματα θα πρέπει να τα απαντήσουμε μόνοι μας. Πόσο αίμα θα χυθεί ακόμα… πόσοι θα χάσουν μητέρες, παιδιά και ξαδέρφια…πόσοι ακόμα θα κλάψουν πικρά μετά από ένα γλέντι;

Μόνο όσοι «έχασαν» δικούς τους ανθρώπους από ένα όπλο αλλά και ένα ανόητο «έθιμο» τους στέρησε για πάντα αγαπημένα πρόσωπα, ξέρουν πόσο επώδυνο είναι να χάνεται μια ψυχή εξαιτίας μιας σφαίρας.

Μια σφαίρα «έκοψε» το νήμα της ζωής τους, σκόρπισε τα όνειρα τους, έκανε θρύψαλα τις χαρές και την ευτυχία και άφησε απαρηγόρητες δύο οικογένειες…Στο όνομα μιας «παράδοσης» που ακόμα διερωτόμαστε γιατί ονομάζεται έθιμο… Κι αυτές θα πρέπει να είναι σκέψεις πριν σηκώσει ο οποιοσδήποτε το όπλο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News