default-image

Παιδί γέννησε… παιδί!

Απόψεις
Παιδί γέννησε… παιδί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είδηση συζητήθηκε, σχολιάστηκε, σόκαρε και θα συζητείται για πολύ καιρό ακόμα. Κορίτσι 13 ετών γέννησε…κορίτσι. Ή αλλιώς παιδί γέννησε παιδί. Αυτό που στο δικό μας μυαλό (των μαμάδων κυρίως) μοιάζει αδιανόητο, είναι απλά μια πραγματικότητα.

Κι εννοώ ότι ένα κορίτσι είχε ερωτική επαφή στα 12, έγινε μητέρα στα 13, πήρε μια απόφαση ζωής για την οποία υποστήριξε ότι ήταν έτοιμη και θα μεγαλώσει ένα μωράκι παρ’ότι και η ίδια είναι ακόμα έφηβη, για να μην πω παιδί.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι στην περίπτωση της 13χρονης στο Λαύριο πρόκειται για Πομάκα, μουσουλμάνα και ότι σύμφωνα με την μητέρα της το μωρό ήταν «καρπός» του έρωτά της με ένα 16χρονο.Ωστόσο αυτό δεν αρκεί.

Σημασία έχει να γνωρίζουν τα κορίτσια σε τι κίνδυνο εκτίθενται όσες ανήλικες φέρνουν στον κόσμο παιδιά σε τόσο τρυφερή ηλικία.

Σημασία έχει να έχουν στο πλευρό τους τον πατέρα του μωρού και τους παππούδες γιατί οι εμπειρίες που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι εύκολες.

Σημασία έχει ως ανήλικη μητέρα, ένα κορίτσι να έχει πρόσβαση σε σπουδές ή στο μέλλον που ίσως ονειρεύτηκε και κυρίως να το ακολουθήσει.

Σημασία έχει στην περίπτωση της 13χρονης, το μωρό αυτό να ήταν όντως δική της επιλογή και όχι αποτέλεσμα άγνοιας. Και αυτή η ψυχούλα που ήρθε στον κόσμο να μεγαλώσει σωστά.

Γιατί ένα κοριτσάκι…γέννησε κοριτσάκι. Και μαζί θα μεγαλώνουν, θα ζουν χαρές και πίκρες, θα «ενηλικιωθούν» και θα ωριμάσουν. Κι αν ήταν έτοιμη για την εμπειρία της μητρότητας θα την ζήσει με όλη της την ψυχή!

Αν όχι ...θα ήταν προτιμότερο απλά κάποιος να της είχε την αλήθεια: Ότι είναι δύσκολο ένα παιδί να είναι έτοιμο να γεννήσει ένα…παιδί. Γιατί είμαστε οι εμπειρίες και τα βιώματά μας. Κι αν δεν τα έχεις «βρει» ακόμα με τον εαυτό σου, δεν έχεις «ζήσει» όλα σου τα απωθημένα και δεν είσαι έτοιμος για τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, δεν θα μπορείς να προετοιμάσεις και την ψυχούλα που γεννήθηκε να αντιμετωπίσει τη δική της/του ζωή…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News