Φιλία Σαριδάκη

Οι 50 αποχρώσεις του…πορτοκαλί!

Η έκφραση δεν είναι δική μου αλλά την δανείστηκα από το facebook, ομολογώ όμως πως με πολύ χιούμορ εκφράζει τα τερτίπια του καιρού το τελευταίο διάστημα.

Το έλεγαν oι ειδικοί ότι η Κρήτη θα «ζήσει» ακραίες καταστάσεις, λειψυδρία και απότομες εναλλαγές του καιρού…αλλά ποιος το περίμενε ότι η έρημος θα «μετακόμιζε» στο νησί μας;

Το φαινόμενο με τον πορτοκαλί ουρανό αρχικά προκάλεσε δέος στους Κρητικούς αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να το συνηθίσουμε αφού οι ειδικοί δεν αποκλείουν την επανάληψή του. Τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα «εισβολή» από την Αφρική και οι προειδοποιήσεις πέφτουν «βροχή».

Στα Ανώγεια μετά τη σκόνη των τελευταίων ημερών, έπεσε και χιόνι αφήνοντας τους πάντες άφωνους. Θυμίζω όμως ότι σχετικά ακραίο φαινόμενο χαρακτηρίστηκε και η «επέλαση» του χιονιά  στο νησί στις αρχές του 2017 όταν χιόνισε μετά από χρόνια μέσα σε μεγάλες πόλεις όπως το Ηράκλειο, και το έστρωσε» ακόμα και σε παραλίες.

Άρα το φαινόμενο του πορτοκαλί ουρανού απλά επιβεβαιώνει αυτό που σοφά λέει ο ελληνικός λαός ότι ο καιρός «τρελάθηκε» .Και πολύ φοβάμαι ότι η μάσκα θα γίνει το επόμενο αξεσουάρ που δεν θα λείπει από κανέναν Κρητικό και must θα αποτελούν πλέον η selfies με φόντο τον πορτοκαλο-κόκκινο ορίζοντα!

Πέρα από το χιούμορ όμως καλό θα είναι να οπλιστούμε με υπομονή γιατί η Κρήτη δεν «ξεμπέρδεψε» με την πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας σκόνη και μας περιμένουν ακόμη δύσκολες μέρες…

Σχόλια