Αυλαία για το κανάλι που «μεγάλωσε» γενιές...

Απόψεις
Αυλαία για το κανάλι που «μεγάλωσε» γενιές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό βίντεο που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι του Mega μου θύμισε ότι υπήρξαν γενιές που «μεγάλωσαν» με το κανάλι αυτό και έζησαν σημαντικές στιγμές μέσα από τη συχνότητά του.

Ένα κανάλι που άφησε τη δική του σφραγίδα στο χώρο -και δεν αναφέρομαι στην τελευταία του φάση όταν ο ενημερωτικός χαρακτήρας δέχτηκε «πλήγμα» - αλλά όλα τα χρόνια που οι τηλεθεατές παρέμεναν «καρφωμένοι» στην οθόνη.

Μέσω του Μega είδαμε λεπτό προς λεπτό ανταποκρίσεις από εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη, από το κανάλι πέρασαν κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού , επιστημονικού και καλλιτεχνικού χώρου, ενώ οι δημοσιογράφοι θεωρούσαν «παράσημο» το πέρασμα από το Μεγάλο κανάλι και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το ρεπορτάζ.Υπήρξαν δε κι εκείνοι που ήθελαν διακαώς να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας σε μια μια ότι ζώνες υψηλής τηλεθέασης που διέθετε. 

Για πολλά χρόνια όλοι στήνονταν για τις ειδήσεις των 8, μπροστά από τη μικρή οθόνη γελούσαν και έκλαιγαν με τις εκπομπές και τις σειρές του.

Τώρα που όλα δείχνουν ότι θα «πέσει» μαύρο στο κανάλι, η σκέψη μας κινείται πολύ περισσότερο σε 420 οικογένειες. Είναι οι εργαζόμενοι που κινούνταν στα γραφεία, που ένιωσαν συγκινήσεις και δυνατές στιγμές, οι οποίοι έζησαν τη μισή τους ζωή μέσα στο κανάλι αυτό.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι από τους οποίους τώρα στερήσαν την ελπίδα και το πιο απλό πράγμα: το δικαίωμα να εργαστούν και να δημιουργήσουν.

Και αναρωτιέμαι απλά πόσα πολιτικο-οικονομικά παιχνίδια «παίζονται» στις πλάτες των εργαζομένων και που βρίσκονται όλοι αυτοί που κάποτε έδιναν μάχη για να μην πέσει πριν από χρόνια οριστικά μαύρο στην ΕΡΤ…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News