Μαθητική παράσταση: «Όνειρο θερινής νυκτός»

Απόψεις
Μαθητική παράσταση: «Όνειρο θερινής νυκτός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τμήμα Στ1 των 28ου/57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου παρουσιάζει στις 8 Ιουνίου στην Πύλη Βηθλεέμ το έργο «Όνειρο θερινής νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ1 στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας γνώρισαν τη συγκεκριμένη κλασική κωμωδία του Σαίξπηρ από τα μέσα περίπου της φετινής σχολικής χρονιάς, είπε στον 98.4 η Δασκάλα Μαρία Παπαδημητροπούλου .

Όπως σημειώνει: «Το χιούμορ που διαποτίζει όλο το έργο, οι κωμικοτραγικές καταστάσεις, ο κόσμος των ξωτικών μαζί με την απλότητα και την αφέλεια των χαρακτήρων του έργου, μάγεψαν το μαθητικό αναγνωστικό κοινό. Έτσι, αποφασίστηκε αυθόρμητα και ομόφωνα η θεατρική απόδοση του έργου.

Στη συνέχεια με τη διδασκαλία και τις σκηνοθετικές οδηγίες της ιδίας κατάφεραν να αφομοιώσουν το περιεχόμενο του έργου και να ενσαρκώσουν τους θεατρικούς χαρακτήρες χωρίς διασκευή ακολουθώντας τη μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ.

Η προσεκτική διεισδυτική ματιά που επιβάλλει η ενασχόληση με ένα θεατρικό έργο, διευκολύνει την κατανόηση ενός ολόκληρου κόσμου και της εποχής στην οποία αυτό είναι ενταγμένο. Κατά συνέπεια ο λαμπρός κόσμος της Αναγέννησης παρουσιάστηκε με ενάργεια μέσα από την αναπαράστασή του επί σκηνής. Κι αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση για τα παιδιά: το ότι δηλαδή κατανόησαν τη δυναμική της εξέλιξης και των αλλαγών που ενυπάρχουν στο πέρασμα από την εποχή του Μεσαίωνα στην αισιόδοξη εποχή της Αναγέννησης που φέρνει στο επίκεντρο τα αιτήματα για ελευθερία του πνεύματος, απεγκλωβισμό από τη δεσμά της δεισιδαιμονίας και των προλήψεων, κατάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στροφή στον ορθολογισμό με τη δύναμη της Επιστήμης.

Η παράστασή επενδύεται μουσικά από τις ειδικά γραμμένες για το «Όνειρο θερινής νυκτός» μαγευτικές μελωδίες του Μέντελσον.

Πολύτιμοι αρωγοί στην όλη προσπάθειά μας στάθηκαν η Περιφέρεια Κρήτης και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News