«Παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την Τράπεζα Θεμάτων»

Απόψεις
«Παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την Τράπεζα Θεμάτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί δηλώνει ο Μανόλης Σφακιανάκης»

Εκτός λειτουργίας βγήκε και σήμερα η Τράπεζα θεμάτων, προκαλώντας αναστάτωση κι αγωνία πρωτίστως στους μαθητές της Γ! Λυκείου καθώς οι εξετάσεις πρέπει γι’ αυτούς να ολοκληρωθούν σήμερα, κι αύριο να έχουν βαθμούς κι απολυτήριο στη συνέχεια.

Καταγγελίες των εκπαιδευτικών για την αναγκαιότητα της τράπεζας θεμάτων καθώς ούτε η διασφάλιση της λειτουργίας της εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

O ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης  μίλησε για «επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης».

Ο Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στις Πανελλήνιες καθώς «είναι άλλο σύστημα». Όσο για την ΟΛΜΕ, η οποία ζητά κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Κυβερνοεπίθεση «έριξε» το σύστημα λένε τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας.

«Επειδή έχω αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά ίδια, η επίθεση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχαν άνθρωποι για αυτόν τον σκοπό και μπορούσαν να δρομολογήσουν την επίθεση σε άλλα σημεία, τους είπε  ο Μάνος Σφακιανάκης, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφαλείας.

Η νομοθεσία δεν μας δίνει το δικαίωμα εμείς να βοηθήσουμε, είπε στον 98.4 ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου. Το εναλλακτικό σχέδιο που δεν υπάρχει ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες και δεν είναι μόνο η ψυχολογική επιβάρυνση των μαθητών, καθώς οι ώρες αναμονής βγάζουν εκτός προγράμματος τους μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία από την ενδοχώρα ή αλλάζουν συνολικά το πρόγραμμα της οικογένειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News