«Βροχή τα πρόστιμα για τους ακαθάριστους υπαίθριους χώρους»

Απόψεις
«Βροχή τα πρόστιμα για τους ακαθάριστους υπαίθριους χώρους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο νόμος ισχύει για όλους διαμηνύει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Ηράκλειο»

Στα σαράντα ανέρχονται μέχρι στιγμής τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ιδιοκτήτες υπαίθριων χώρων οι οποίοι δεν φρόντισαν να τους καθαρίσουν, μειώνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς στο πλαίσιο της Αντιπυρικής Περιόδου που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου φέτος, εξαιτίας της λειψυδρίας.

Η Δημοτική Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους δημότες, αν δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα, να προχωρήσουν σε καθαρισμό των οικοπέδων και των λοιπών ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με την νέα πυροσβεστική διάταξη, καθώς το πρόστιμο επιβάλλεται αυτεπάγγελτα κι οι ιδιοκτήτες μπορούν να πάρουν πίσω μόνο αν μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την επιβολή του, έχουν καθαρίσει το χώρο τους και καταθέσουν ένσταση.

Το ίδιο πλαίσιο επιβολής προστίμου αφορά και στο Δήμο, εφόσον δεν καθαρίσει με ίδια μέσα χώρο που δεν έχει ανευρεθεί ο ιδιοκτήτης. Το κόστος βαρύνει τον ιδιοκτήτη.

«Ο νόμος είναι ίδιος για όλους, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε και τη δυσκολία του χρόνου καθώς οι υπηρεσίες μας δεν φθάνουν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν» σημειώνει στον 98.4 ο Μαρίνος Παττακός.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση για καθαρισμούς περιλαμβάνει οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, ενώ πλέον επεκτείνεται και αφορά και εκτάσεις που βρίσκονται σε ακτίνα 100 μέτρων από τα όρια των παραπάνω περιοχών καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα.

Η Αντιπυρική περίοδος διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News