«Στα 80 χιλιοστά το ύψος της χθεσινής βροχής στη Μεσσαρά»

Απόψεις
«Στα 80 χιλιοστά το ύψος της χθεσινής βροχής στη Μεσσαρά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φούσκωσε ο Γεροπόταμος κι έκλεισαν οι Ιρλανδικές διαβάσεις

Στα 80 χιλιοστά σε μία ώρα η ποσότητα της Βροχής που έπεσε στη Μεσσαρά χθες, συγκεκριμένα στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού.

Η Δημοτική Αρχή στη Φαιστό έκλεισε και τις Ιρλανδικές Διαβάσεις καθώς ανέβηκε η στάθμη του νερού στο Γεροπόταμο, όπως είπε στον 98.4 ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης. Ευτυχώς κατά τον ίδιο δεν αναφέρθηκαν ζημιές και δεν ζητήθηκε βοήθεια από κάτοικο της περιοχής.

Εντωμεταξύ στην Περιφέρεια κατατίθεται σήμερα ο φάκελος από το Δήμο Φαιστού με την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια από τα 5,1 ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας καθώς η Περιφέρεια προχωρά τις διαδικασίες για την αποζημίωση επιχειρήσεων σε εξοπλισμό και πρώτες ύλες. Προηγείται ο έλεγχος κι από τις δικές της υπηρεσίες. Αναφορικά με τις ζημιές των κτιρίων το αίτημα του Δήμου περί εξέτασης κι αποζημίωσης κατατίθεται στη ΔΑΕΦΚ, όπως διευκρίνισε στον 98.4 ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Η μετασεισμική ακολουθία πάντως όπως σημειώνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου εξελίσσεται φυσιολογικά αν και η ενημέρωση των ειδικών αναφέρει ότι σε διάρκεια μπορεί να φθάσει και στους δύο μήνες.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News