Αγγέλα Δουλγεράκη

Οι διεκδικήσεις στο αποτύπωμα της κάλπης

Απορίες κι εκπλήξεις στο αποτύπωμα του εκλογικού αποτελέσματος φέρνει η επόμενη μέρα, καθώς τα προβλήματα παραμένουν και οι πολιτικές υποσχέσεις – εξαγγελίες παραμένουν ανεκπλήρωτες

Η πρώτη μετάφραση της κάλπης από τους εκπροσώπους των φορέων φέρει την έκπληξη της μεγάλης απώλειας στη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αν και εξηγείται κατά τους ίδιους εξαιτίας των λανθασμένων πολιτικών επιλογών».


«Η επιβίωση μας παραμένει σε πρώτο πλάνο» διαμηνύουν επαγγελματοβιοτέχες, εργαζόμενοι , αγρότες, υπενθυμίζοντας στους πολιτικούς τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση τους.

«Η επόμενη Κυβέρνηση δεν κάνει να ξεχνά ότι δεν είμαστε το θέμα ή το πρόβλημα αλλά οι άνθρωποι που ζούμε σε οικίσκους και χαλάσματα» υπενθυμίζουν παράλληλα οι σεισμόπληκτοι…


ΟΕΒΕΝΗ: «Θορύβησαν τους Μικρομεσαίους οι δηλώσεις Κατρούγκαλου”

 «Θορυβήθηκαν οι Μικρομεσαίοι με τις τελευταίες δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί επαναφοράς των υψηλών εισφορών» σημειώνει ο Μπάμπης Λεκάκης από την ΟΕΒΕΝΗ και θορυβημένοι στράφηκαν στη ΝΔ αν και δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή. Μεταφέροντας το κλίμα στην αγορά λέει ότι η 2η εκλογική αναμέτρηση δεν είναι επίδειξη δύναμης, καθώς υπήρχε η δυνατότητα της συνεργασίας.


Συνταξιούχοι: «Τους Συνταξιούχους μας τσάκισαν όλοι τους»

 «Οι πολίτες μετρούν περισσότερο τη ζωή τους από ότι οι πολιτικοί.
Στα προγράμματα των κομμάτων οι συνταξιούχοι δεν είχαν την τύχη – μέριμνα που τους αναλογούσε παρά τις περιπέτειες στις οποίες τους έβαλαν» η θέση του Γιώργου Λενακάκη, Προέδρου των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου.

Μιλά για την ανακολουθία των λόγων του ΣΥΡΙΖΑ και την τιμωρία που εισέπραξε από τους πολίτες.

 

Νίκος Κοκολάκης: «Μεγάλα τα προβλήματα μας και την επόμενη μέρα»

 «Τα αυτονόητα της ζωής και της εργασίας μας θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε μετ’ επιτάσεως ανεξάρτητα εκλογικού αποτελέσματος, καθώς η δύναμη των κομμάτων δεν περιμένουμε ότι θα αλλάξει το δικό μας σήμερα και αύριο» διαμηνύει ο Νίκος Κοκολάκης, Αντιπρόεδρος του ΕΚΗ και Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

 

Δημήτρης Βρύσαλης: «Μπροστά μας προβλήματα και διλλήματα»

 «Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ σε στρατηγικά ζητήματα, τα αυτογκόλ δηλώσεων του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα όπως κι άλλων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η έλλειψη αντιπολιτευτικής τακτικής σε κρίσιμα θέματα της ζωής των πολιτών, επηρέασαν την κρίση των Ελλήνων εκτιμά ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματίου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ.
Κατά τον ίδιο το δίλλημα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ.

 

Αγρότες: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μόνοι»

 «Για τους παραγωγούς στο σύνολο τους η επόμενη ημέρα δεν θα φέρει καμία αλλαγή. Η διεκδίκηση ενίσχυσης εισοδήματος τους παραμένει μονόδρομος» εκτιμά ο ΓΓ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Βιαννιτάκης. Αναφορικά με τη μεγάλη απώλεια ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα στελέχη του δεν έπεισαν το εκλογικό σώμα με αποτέλεσμα αυτό να στραφεί στη ΝΔ ελπίζοντας σε παραπάνω σταθερότητα.

 

Κώστας Γκαντάτσιος: «Δεν αποτυπώθηκαν στην κάλπη οι διεκδικήσεις αλλά η επιλογή της σταθερότητας»

«Οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν. Σε οικίσκους και δίπλα σε χαλάσματα συνεχίζουμε να ζούμε» λέει ο Κώστας Γκαντάτσιος Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Η ΕΛΠΙΔΑ» όποιο κι είναι το αποτέλεσμα της κάλπης.
«Η ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια δεν είναι απλό σταυρόλεξο και η επόμενη Κυβέρνηση δεν κάνει να ξεχνά ότι δεν είμαστε το θέμα ή το πρόβλημα αλλά οι άνθρωποι» προσθέτει.

«Οι διεκδικήσεις μας δεν αποτυπώθηκαν στην κάλπη, γιατί η αβεβαιότητα και ο θυμός ή η πικρία μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Οι σεισμόπληκτοι πρόταξαν τη σταθερότητα στα μεγάλα ζητήματα της χώρας.  Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε»

Στις πιθανές εξηγήσεις της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον ίδιο ήταν η ελλιπής προετοιμασία του στο πλαίσιο της απλής αναλογικής που επέλεξε, οι επιλογές του αναφορικά με τις συνεργασίες και τα λάθος συνθήματα που πέρασε στο εκλογικό σώμα, ότι η ΝΔ προετοιμαζόταν σταθερά για τις εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια