«Κυριακή 14 Μαΐου: «11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας»

Απόψεις
«Κυριακή 14 Μαΐου: «11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επανέρχεται μετά την πανδημία, με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών»

Ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας της εποχής αναβιώνει για ενδέκατη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά, τους ανθρώπους του και τις φυσικές ομορφιές του τόπου .

«Ευκαιρία για να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους» όπως λέει στον 98.4 ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού Γιώργος Μαυραντωνάκης.

Ο ποδηλατικός γύρος συνδιοργανώνεται από τους πολιτιστικούς Συλλόγους: Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο πλαίσιο της φιλίας και συνεργασίας των μελών τους.

Χορηγός επικοινωνίας ο όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

Σκοπό έχει την αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και την γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

Η Εκκίνηση θα δοθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας.

Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

Στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχουν κεράσματα.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 άτομα. Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου τρείς ώρες, με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News