Δημήτρης Βρύσαλης: «Ουρολόγος δεν μπορεί να εξετάσει ασθενή με καρδιολογικό πρόβλημα και αντίστροφα»

Απόψεις
Δημήτρης Βρύσαλης: «Ουρολόγος δεν μπορεί να εξετάσει ασθενή με καρδιολογικό πρόβλημα και αντίστροφα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φωτιές από την εγκύκλιο Γκάγκα - Καταθέτουν υπόμνημα στον Εισαγγελέα -  Με τις εφημερίες όλων των γιατρών για όλα τα περιστατικά επιχειρεί να αντιμετωπίσει υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση»

Οργή των νοσοκομειακών γιατρών για την εγκύκλιο Γκάγκα, βάση της οποίας εάν υπάρχουν κενά σε ιατρικό προσωπικό, θα πρέπει όλοι οι γιατροί του Τομέα, δηλαδή όλων των ειδικοτήτων, να κάνουν εφημερία ανεξάρτητα από τα περιστατικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξηγούν ότι «αυτό το καθεστώς  θα οδηγήσει άμεσα σε νέα καταιγίδα παραιτήσεων έτσι ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο η Δημόσια Υγεία.

*Άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική για τους ασθενείς και τους γιατρούς η εγκύκλιος και κατά την ΕΙΝΑΠ που απαιτεί την άμεση απόσυρση της και καλεί τους Προέδρους και τα μέλη των Επιστημονικών Συμβουλίων να αρνούνται την προέγκριση προγραμμάτων εφημερίας Τομέα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.

*Με παραστάσεις διαμαρτυρίας και κατάθεση υπομνήματος στον Εισαγγελέα απαντά το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, όπως ο Πρόεδρος του Δημήτρης Βρύσαλης, λέει στον 98.4 καθώς ο ουρολόγος δεν μπορεί να εξετάσει καρδιολογικό περιστατικό και αντίστροφα. Παράλληλα ζητά  το Υπουργείο να πάρει πίσω την εγκύκλιο.  Μιλά για απαράδεκτη κι επικίνδυνη απόφαση την ώρα που οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φτάσει σε τραγικό σημείο και σημειώνει:

«Αντί να προχωρήσει σε άμεσες μόνιμες προσλήψεις, παροχή πραγματικών κινήτρων και σεβασμό στο υγειονομικό προσωπικό, αναγκάζει κάθε γιατρό κάθε νοσηλευτή να είναι διαθέσιμος για εφημερία ,βάρδια οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News