Ο Υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ στον 98.4: «Τέλος Ιουνίου κλείνουν οι εκκρεμότητες με τις εκκρεμείς συντάξεις»

Απόψεις
Ο Υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ στον 98.4: «Τέλος Ιουνίου κλείνουν οι εκκρεμότητες με τις εκκρεμείς συντάξεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλείνουν επίσης οι εκκρεμότητες με επικουρικές και εφάπαξ»

Εντός του Καλοκαιριού αναμένεται κατά τον Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη στον 98.4 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των εκκρεμών κύριων συντάξεων , των επικουρικών, όπως και της καταβολής του εφάπαξ στους δικαιούχους οι οποίοι διαθέτουν φορολογική ενημερότητα.

Στόχος από δω και στο εξής να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι επτά σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί από τον Κωστή Χατζηδάκη, όπως:

Η ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα , η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών, η διασύνδεση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με τον ΕΦΚΑ- Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», η υλοποίηση 15 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσα στους επόμενους 15 μήνες,  η επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής -που σήμερα λειτουργεί σε 55 σημεία- και στα 117 φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα, η ριζική ανακαίνιση του συνόλου των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ έως το τέλος του 2024 και τέλος η ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον ΕΦΚΑ των νέων  Γενικών Διευθυντών έως τέλη Μαΐου και 200 περίπου Διευθυντών βαθμιαία έως τα τέλη του έτους.

Η ανανέωση αυτή στο στελεχιακό δυναμικό θα συνδυαστεί και με την έλευση 551 νέων υπαλλήλων (μέσω ΑΣΕΠ)  των οποίων οι προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί, και που σε σημαντικό βαθμό θα εργαστούν στα υποκαταστήματα όπου υπάρχουν κενά.

 Ήδη με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου 570.000 συντάξεις βγήκαν σε 27 μήνες, δηλαδή 1 στους 16 Έλληνες έλαβε την κύρια σύνταξή του το 2021, το 2022 και τους τρεις πρώτους μήνες του 2023. Και πλέον οι συντάξεις εκδίδονται μεσοσταθμικά σε 2 μήνες, πιο γρήγορα δηλαδή από ό,τι στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ταυτόχρονα το 1555 έδωσε τέλος στο χάος με τα κατεβασμένα τηλέφωνα και  5,6 εκατ. κλήσεις έχουν απαντηθεί, με το 70% να αφορά ζητήματα του ΕΦΚΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News