«Ενεργοποιήθηκαν οι γεωτρήσεις και στη Χερσόνησο για το νερό»

Απόψεις
 «Ενεργοποιήθηκαν οι γεωτρήσεις και στη Χερσόνησο για το νερό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιούλιο και Αύγουστο θα δοθούν 1.4 εκατομμύρια κυβικά από το φράγμα Αποσελέμη – Κατά 50% έχει αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο – Μικρές οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στο παραλιακό μέτωπο»  

Ενεργοποιήθηκαν οι γεωτρήσεις και στο Δήμο Χερσονήσου για την υδροδότηση κατοικιών και επιχειρήσεων εξαιτίας της λειψυδρίας και της δυναμικής του φράγματος Αποσελέμη που διαθέτει το 1/3 της φέρουσας δυναμικής του σε νερό, όπως είπε στον 98.4 ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος.

Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατά τον ίδιο η περιοχή θα ενισχυθεί με 1,4 εκατομμύρια κυβικά που του αναλογεί από το φράγμα, μήνες που αυξάνεται κατακόρυφα η ζήτηση εξαιτίας της τουριστικής κίνησης.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή κατά τον ίδιο απευθύνει έκκληση – οδηγία γι’ άλλη μία φορά προς τους πολίτες για την ορθολογική χρήση του νερού.

Ο Γιάννης Σέγκος αναφερόμενος στην ετοιμότητα του Δήμου για τη φετινή περίοδο αναφορικά με τα έργα υποδομών σημείωσε ότι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου έχει φθάσει στο 50%, και πως το παραλιακό μέτωπο σε όλο το Δήμο έχει αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολό του. Ίδια η εικόνα κατά τον ίδιο και στο ορεινό δίκτυο του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις καινοτομίες με ανθρωποκεντρική προσέγγιση που εφαρμόζονται στη Χερσόνησο, που είναι άλλωστε και το θέμα της ομιλίας του στο Φόρουμ των Δελφών 25 και 26 Απριλίου, με τίτλο: «Ματιά στο μέλλον: Πώς μπορούν οι Τοπικές Αρχές να αγκαλιάσουν την καινοτομία και να επενδύσουν στον άνθρωπο».

Την έναρξη των εργασιών στο διεθνούς φήμης Delphi Economic Forum θα κηρύξει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 ομιλητές από 70 χώρες.

Το Delphi Economic Forum θα επιδιώξει να διερευνήσει απαντήσεις στα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν την εποχής μας :

*Πώς μπορούν οι κοινωνίες ανά τον κόσμο να συνεργαστούν ώστε να μετατραπεί η σημερινή αστάθεια σε ελπίδα.

*Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας, της οικονομίας.

*Πόσο προετοιμασμένοι είναι οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις στο να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές

Οι θεματικοί πυλώνες του Φόρουμ, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που εκτείνεται από τη γεωπολιτική και τη διεθνή ασφάλεια, το μέλλον της Ευρώπης, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, την τεχνολογία, μέχρι την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News