«Με εξομοιωτή πυρκαγιάς η εκπαίδευση των πυροσβεστών στην Κρήτη»

Απόψεις
«Με εξομοιωτή πυρκαγιάς η εκπαίδευση των πυροσβεστών στην Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγωνία για τις μεγάλες ποσότητες γεωργικών υπολειμμάτων που θα παραμείνουν στα χωράφια καθώς δεν μπορούν να καούν αλλά μόνο να τεμαχιστούν  με ελκυστήρες»

Απαγορεύσεις και οδηγίες προς τους πολίτες για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, περιλαμβάνει η νέα πυροσβεστική διάταξη που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και έφθασε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Στην Κρήτη από την επόμενη εβδομάδα κι ο Εξομοιωτής Πυρκαγιάς του Σώματος για την εκπαίδευση των πυροσβεστών, όπως ο Διοικητής Ηρακλείου Πύραρχος Μιχάλης Σεληνιωτάκης, είπε στον 98.4.   

Συνάντηση επίσης σήμερα και αύριο, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση πυροσβεστών Ελλάδας – Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος εκπαίδευσης Interreg – Πλημμυρίς: «Βέλτιστες πρακτικές σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και συντονισμού οργάνωσης ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων με μεγάλες καταστροφές, ιδιαίτερα σε θέματα πλημμυρών 25–26 Απριλίου.

Κατά τον ίδιο πάντως η αντιπυρική περίοδος έπρεπε να ξεκινήσεις το Μάιο, καθώς τα υπολείμματα καλλιεργειών είναι ακόμα πολλά, δεν μπορούν να καούν και θα πρέπει να παραμείνουν στα χωράφια, εκτός κι αν τεμαχιστούν με γεωργικούς ελκυστήρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News