«Απαξίωσαν σκόπιμα το έργο των ΔΕΥΑ της χώρας»

Απόψεις
«Απαξίωσαν σκόπιμα το έργο των ΔΕΥΑ της χώρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επέλεξαν την υποχρηματοδότηση κι υποστελέχωση ως όχημα για την ιδιωτικοποίηση του νερού» δηλώνει ο Παύλος Δραγκόλας

Περιφερειακή σύσκεψη των ΔΕΥΑ Κρήτης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ, σήμερα στο Ηράκλειο. Στην ατζέντα η ιδιωτικοποίηση του νερού και η απαξίωση των υπηρεσιών ύδρευσης.

«Επόμενο βήμα μας η προσφυγή στο ΣτΕ και μόλις η Ρυθμιστική Αρχή αποφασίσει τις κινήσεις της» αναφέρει στον 98.4 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παύλος Δραγκόλας.

Μιλά για τη συνειδητή απόφαση απαξίωσης των επιχειρήσεων όταν αυτές δεν επιτρέπεται να στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό και τον κίνδυνο σε πέντε χρόνια να έχουν μείνει οι μισοί από όλους όσους εργάζονται σήμερα.

Σημειώνει ότι την ευθύνη φέρει η Πολιτεία και με μελέτη της ΕΕ που έγινε σε 45 ΔΕΥΑ της χώρας, μιλά για το μεγάλο αγκάθι της υποχρηματοδότησης όταν το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευτεί και πως σκόπιμα  κάποιοι επιχειρούν να επιρρίψουν την ευθύνη των όποιων προβλημάτων αντί της Πολιτείας και των Δήμων στους εργαζόμενους.

Πολυποίκιλα κατά τον ίδιο και τα θέματα της ΔΕΑ Ηρακλείου με τις 140 Γεωτρήσεις και τους 20 υποσταθμούς σε μία κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της λειψυδρίας και της ενεργοποίησης γεωτρήσεων που θα ανεβάσουν το λειτουργικό κόστος της.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News