Αρκαλοχώρι: «Δεν ξέρω δεν απαντώ στο υπόμνημα του Συλλόγου Ελπίδα από την Πολιτεία»

Απόψεις
Αρκαλοχώρι: «Δεν ξέρω δεν απαντώ στο υπόμνημα του Συλλόγου Ελπίδα από την Πολιτεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δριμύ κατηγορώ κι απογοήτευση καθώς τις απαντήσεις δίνει Ανώτερη Υπάλληλος του Υπουργείου Υποδομών αντί των Εμπλεκόμενων Υπουργών που τους παραπέμπει το γραφείο του Υφυπουργού στον πρωθυπουργό τελευταία»

«Νοιώθουμε σαν να θέλουν την ερημοποίηση της περιοχής» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γκαντάτσιος στον 98.4 μεταφέροντας τις εκτιμήσεις των κατοίκων, καθώς οι απαντήσεις στα σημεία του υπομνήματος που καταθέσαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρόσφατα προβληματίζουν.

Όπως σημειώνει, για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης υποβολής των φακέλων το ερώτημα τους δεν έγινε δεκτό, στο μέγεθος που ζητά ο σύλλογος.

Στο αίτημα περί στοχευμένης αναπροσαρμογής στο βασικό τιμολόγιο του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών απαντούν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο καθώς τα μέγιστα έχουν γίνει.

Η πρόταση περί μείωσης του ΦΠΑ απορρίπτεται. Το ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής αόριστα μελετάτε, ενώ το αίτημα περί ανέγερσης νέων ασφαλών σχολείων επίσης δεν απαντάτε.

 Την ίδια ώρα, ο Κώστας Γκαντάτσιος λέει ότι πιστωτικό ίδρυμα δείχνει να μην έχει ενημέρωση για τη χορήγηση άτοκου δανείου σε σεισμοπαθείς ( το υπόλοιπο της στεγαστικής αρωγής) για την ανέγερση ακινήτου, ενώ ιδιόκτητης ακινήτου ο Ηλίας Μπαγιορούκης, περιγράφει την άδοξη προσπάθεια του, να βρει την άκρη για την κατεδάφιση του κόκκινου – κατεδαφιστέου κτιρίου του , μεταξύ των Υπηρεσιών της ΔΑΕΚ  σε Αθήνα – Ηράκλειο – Αθήνα.

Τέλος όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος «Ελπίδα» δικαιούχοι της στεγαστικής αρωγής, τα χρήματα των οποίων είχαν δεσμευτεί από πιστωτικά ιδρύματα, λόγω χρεών, προχώρησαν στην αποδέσμευση τους, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος καθώς τα ποσά αυτά με νόμο είναι ακατάσχετα κι αφορολόγητα.

Σε ανάρτηση του σημειώνει: «Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος που αναδείχθηκε για πρώτη φορά στις 15 Φλεβάρη 2023. Αν τυχόν υπάρξουν ανάλογα προβλήματα ή σε κάποιους συνεχίζει να υφίσταται η δέσμευση του λογαριασμού τους μπορείτε να μας ενημερώσετε στο email του συλλόγου μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επίλυση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. Ποτέ οι αγώνες των πολιτών δεν πρέπει να σταματούν στην πρώτη νίκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News