«Έλλειψη εργατών γης και εισαγωγές ανησυχούν τους παραγωγούς»

Απόψεις
«Έλλειψη εργατών γης και εισαγωγές ανησυχούν τους παραγωγούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νέα επιστολή των συλλόγων Κρήτης και Πελοποννήσου σε έξι Υπουργεία»

Αγαναχτισμένοι οι αγρότες σε Κρήτη και Πελοπόννησο με την καθυστέρηση της ΚΥΑ που καθορίζει τον αριθμό εργατών γης που μπορούν να δουλέψουν σε κάθε περιοχή, με τις καλλιέργειες να πλήττονται και τις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις γειτονικές χώρες να κατακλύζουν τις αγορές και να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των παραγωγών.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων αποστέλλουν νέα επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αναλογιζόμενοι τις ήδη δυσμενείς επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στην τρέχουσα περίοδο αλλά και το γεγονός ότι η χωρά μας βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο θα είναι ολέθριο λάθος εάν προσχωρήσει η διάλυση της Βουλής χωρίς την δημοσίευση της νέας ΚΥΑ σε ΦΕΚ.

Προειδοποιούμε για μια ακόμα φορά ότι η επισιτιστική κρίση δεν είναι μια αυθαίρετη ορολογία αλλά υπάρχει και επηρεάζει ήδη την καθημερινότητα των πολιτών, συμπαρασύροντας συγχρόνως και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων προς τα πάνω, λόγω ποσοτικής και ποιοτικής υποβάθμισης των προϊόντων.

Για όλα τα παραπάνω η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις δικές σας επιλογές που έως τώρα δεν έχουν επιφέρει καμία ουσιαστική λύση σε αυτό το ζήτημα.

Σας καλούμε για ύστατη φορά να μεριμνήσετε ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ. Είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται να πετάξετε σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία.

Η επιστολή αποστέλλεται στα Υπουργεία:  Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Εργασίας, Ναυτιλίας, Μετανάστευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News