e-ΕΦΚΑ: «Εντός Μαρτίου η καταβολή αναδρομικών και προκαταβολών σε χιλιάδες συνταξιούχους»

Οικονομία
e-ΕΦΚΑ: «Εντός Μαρτίου η καταβολή αναδρομικών και προκαταβολών σε χιλιάδες συνταξιούχους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τέλος Ιουνίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες του συνόλου των επικουρικών» λέει στον 98.4 ο εκπρόσωπος τύπου του e-ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος

Εντός του Μάρτη θα γίνουν οι πληρωμές αναδρομικών για επικουρικές συντάξεις και η καταβολή του επιδόματος «προσωπικής διαφοράς» σε 1,3 εκατ. συνταξιούχους.

Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται στους δικαιούχους από Δευτέρα 13 Μαρτίου έως τέλος Μαρτίου.

Ο Εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ σημειώνει ότι για την προκαταβολή της επικουρικής θα πρέπει να έχει εκδοθεί απόφαση κύριας σύνταξης και ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει κατ’ ελάχιστον 15 έτη (ή 4.500 ημέρες) επικουρικής ασφάλισης, λαμβανομένου υπόψη και του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης.

Για σύνταξη λόγω γήρατος η προκαταβολή είναι 100 ευρώ τον μήνα (από την ημερομηνία αίτησης) για αιτήσεις λόγω αναπηρίας και λόγω θανάτου η προκαταβολή είναι 50 ευρώ τον μήνα και στην περίπτωση που υπάρχουν τέκνα που δικαιούνται μερίδιο από επικουρική θανόντος γονέα η προκαταβολή είναι 25 ευρώ για κάθε μήνα που καθυστερεί η απόφαση.

Αναφορικά με το επίδομα προσωπικής διαφοράς 300, 250 και 200 ευρώ, αυτό αφορά  1.112.000 συνταξιούχους κι αναμένεται να καταβληθεί το πιθανότερο το τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη.

Αισιόδοξα κατά τον ίδιο και τα μηνύματα για την έκδοση του συνόλου των επικουρικών που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου κι ανέρχονται στις 50.000.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News