«Τραγικές καθυστερήσεις στον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων»

Απόψεις
«Τραγικές καθυστερήσεις στον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Ταβερναράκης: «Οι φορείς είχαν εντολή να ελέγξουν 80.000 κτίρια το 2001 κι έκαναν έλεγχο μόνο στα 16.000»  

Την ανάγκη προκήρυξης νέου επιδοτούμενου προγράμματος για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων Δημόσιων και Ιδιωτικών, ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία το ΤΕΕ/ΤΑΚ. 

 Απαιτείται εκτεταμένο κι ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου  κι αντισεισμικής προστασίας σε όλα τα κτίρια ιδιωτικά και δημόσια που να καλύπτει όλα τα δομήματα, λέει στον 98.4 ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Ταβερναράκης.

 

Μεταξύ αυτών: Σχολεία, νοσοκομεία, χώροι συνάθροισης κοινού, μνημεία, γέφυρες, τεχνικά έργα, φράγματα κι όλες τις υποδομές. 

Παράλληλα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι αρκετά ισχυρό αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Πολιτείας κι επιβεβαιώνει την αδράνεια των φορέων έναντι αυτού, όταν εγκύκλιος του 2001 ζητούσε από τους φορείς τον έλεγχο των 80.000 Δημόσιων κτιρίων, με τον έλεγχο και τις επεμβάσεις να περιορίζονται μόνο στα 16.000 από αυτά. 

Υπενθυμίζεται ότι  εντός των ημερών αναμένονται και οι εξειδικευμένες αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων για τον έλεγχο των κτιρίων με προτεραιότητα τα σχολεία και τα νοσοκομεία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News