«Φόβος στην αγορά με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών»

Απόψεις
«Φόβος στην αγορά με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατάθεση κοινής πρότασης από τα κόμματα ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που ανάβει το «πράσινο φως» στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds, κάνοντας χρήση και των φοροελαφύνσεων που προβλέπονται από τον προηγούμενο νόμο του 2003.. 

*Τρέμουν οι δανειολήπτες τις εξελίξεις.

Για 700.000 πλειστηριασμούς που έρχονται μιλούν οι Ενώσεις Καταναλωτών.

*Την κατάθεση κοινής πρότασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας τόσο φυσικών προσώπων όσο κι επαγγελματιών ζητά η ΓΣΕΒΕΕ, όπως είπε ο Πρόεδρος της Γιώργος Καβαθάς στον 98.4.

Εκτίμησε ότι τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή και διακυβεύεται η οικονομική Δημοκρατία και κάλεσε το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κατανοήσει επιτέλους ότι το 87% των επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρομεσαίοι που βάλλονται καθημερινά στα χρόνια των κρίσεων.

*Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει μια πρόταση που θα έχει δυο σκέλη για την επαναφορά της νομικής προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής γης, και την υποχρεωτικότητα του πιστωτή να καθίσει στο τραπέζι της ρύθμισης», προαναγγέλλοντας ότι θα επιδιώξει και συνάντηση με την ΕΚΤ.   

** Η βιασύνη για τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης δείχνει ότι τα «κοράκια» δεν κρατιούνται να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News