Αγγέλα Δουλγεράκη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Ακόμα αναζητούμε τρόπο για να στείλουμε βοήθεια στη Συρία»

«Μέσω Βηρυτού και σε συνεργασία με την εκεί  Ερυθρά Ημισέληνο, ευελπιστούμε να φθάσει η βοήθεια μας στους σεισμόπληκτους»

Διεθνής η ανθρωπιστική βοήθεια που καταφθάνει στην Τουρκία και πολλά προβλήματα πρόσβασης στη Συρία όπου ακόμα αναζητείται ασφαλής τρόπος να φθάσουν στους πληγέντες.


Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός είπε στον 98.4 ότι οδικώς δεν μπορείς να πλησιάσεις από την Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.

Ανέφερε ότι ακόμα αναζητείτε ο τρόπος αποστολής σκηνών, κλινοσκεπασμάτων, ειδών ατομικής φροντίδας και τροφής κι αναμένεται ο κατάλογος με τα ιατρικά σκευάσματα που χρειάζονται.

Αντίθετα στην Τουρκία η αποστολή της πρώτης βοήθειας έχει ήδη φθάσει και έχει παραδοθεί στην Ερυθρά Ημισέληνο, ώστε να διανεμηθεί στους πληγέντες.

*Κατερίνα Τσουκαλά: «Περίπλοκη η αποστολή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Συρίας»


«Ένα μόνο πέρασμα λειτουργεί προς το παρόν από την πλευρά της Τουρκίας»

 

Περίπλοκη αποκαλεί την αποστολή βοήθειας προς τη Συρία η Διεθνολόγος – Επιστημονική Συνεργάτης της ΠΕΔ Κατερίνα Τσουκαλά μιλώντας στον 98.4 καθώς ήδη η πρώτη παρτίδα της συγκεντρωμένης βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία παραδίδεται στην ΚΕΔΕ η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών θα την προωθήσει στις πληγείσες περιοχές.

 

Όπως εξήγησε το καθεστώς Αλ Άσαντ θέλει η διανομή της όποιας βοήθειας να φέρει την κρατική υπογραφή, με τους αντικαθεστωτικούς να έχουν διαφορετική άποψη και τους αστέγους να βρίσκονται στη μέση και σε δεινή θέση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια