Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Ακόμα αναζητούμε τρόπο για να στείλουμε βοήθεια στη Συρία»

Απόψεις
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Ακόμα αναζητούμε τρόπο για να στείλουμε βοήθεια στη Συρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέσω Βηρυτού και σε συνεργασία με την εκεί  Ερυθρά Ημισέληνο, ευελπιστούμε να φθάσει η βοήθεια μας στους σεισμόπληκτους»

Διεθνής η ανθρωπιστική βοήθεια που καταφθάνει στην Τουρκία και πολλά προβλήματα πρόσβασης στη Συρία όπου ακόμα αναζητείται ασφαλής τρόπος να φθάσουν στους πληγέντες.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός είπε στον 98.4 ότι οδικώς δεν μπορείς να πλησιάσεις από την Τουρκία, το Λίβανο και την Ιορδανία.

Ανέφερε ότι ακόμα αναζητείτε ο τρόπος αποστολής σκηνών, κλινοσκεπασμάτων, ειδών ατομικής φροντίδας και τροφής κι αναμένεται ο κατάλογος με τα ιατρικά σκευάσματα που χρειάζονται.

Αντίθετα στην Τουρκία η αποστολή της πρώτης βοήθειας έχει ήδη φθάσει και έχει παραδοθεί στην Ερυθρά Ημισέληνο, ώστε να διανεμηθεί στους πληγέντες.

*Κατερίνα Τσουκαλά: «Περίπλοκη η αποστολή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Συρίας»

«Ένα μόνο πέρασμα λειτουργεί προς το παρόν από την πλευρά της Τουρκίας»

Περίπλοκη αποκαλεί την αποστολή βοήθειας προς τη Συρία η Διεθνολόγος – Επιστημονική Συνεργάτης της ΠΕΔ Κατερίνα Τσουκαλά μιλώντας στον 98.4 καθώς ήδη η πρώτη παρτίδα της συγκεντρωμένης βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία παραδίδεται στην ΚΕΔΕ η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών θα την προωθήσει στις πληγείσες περιοχές.

Όπως εξήγησε το καθεστώς Αλ Άσαντ θέλει η διανομή της όποιας βοήθειας να φέρει την κρατική υπογραφή, με τους αντικαθεστωτικούς να έχουν διαφορετική άποψη και τους αστέγους να βρίσκονται στη μέση και σε δεινή θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=cST-rsyX1Iw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News