«Ζητείται πολιτική λύση για τους πλειστηριασμούς»

Απόψεις
«Ζητείται πολιτική λύση για τους πλειστηριασμούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: «Πλήττονται και τα ευάλωτα νοικοκυριά με την απόφαση του Αρείου Πάγου – Να επανέλθουν πρόνοιες του ν. Κατσέλη»

Πανικό και οργή προκαλεί η στάση του Αρείου Πάγου που με  μεγάλη πλειοψηφία, αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, μιλώντας στον 98.4 εκτιμά ότι η απόφαση θα αφορά στο σύνολο των σε αναστολή πλειστηριασμών, αναφέρει ότι πλήττονται τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά απουσία θεσμικού πλαισίου, μιλά για τη σπουδή του Αρείου Πάγου να «βγάλει» την απόφαση και σημειώνει ότι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση αυτή να καθαρογραφθεί και να δημοσιευτεί ώστε να αποκαλυφθεί και το σκεπτικό της. Κατά την ίδια απαιτείται πολιτική απόφαση για την προστασία των ευάλωτων και της πρώτης κατοικίας με τις πρόνοιες του ν. Κατσέλη.

*Πολιτική παρέμβαση ζητά η ΓΣΕΒΕΕ με τον Αντιπρόεδρο της Μπάμπη Λεκάκη να λέει στον 98.4 πως κυρίαρχα πλήττεται η επιχειρηματική κοινότητα πανελλαδικά και δη οι μικρομεσαίοι.

*Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΕΚΗ ο Πρόεδρος του οποίου Στέλιος Βοργιάς ζητά την παρέμβαση της ΓΣΕΕ, για την προστασία των δανειοληπτών και την εξεύρεση λύσης ώστε να μην χαθούν οι περιουσίες των χρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.   

* Υπενθυμίζεται ότι δικηγόρος Σπύρος Ντίλης, μέλος της επιστημονικής  ομάδας  νομικών που παρέστησαν στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπέρ των δανειοληπτών  στην υπόθεση με τους servisers των funds, είχε μιλήσει στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη για «Απαράδεκτη ηθικά και νομικά η απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των servisers».

Υποστήριξε πως και νομικά υπάρχει θέμα για την διαρροή μίας απόφασης πριν καν καθαρογραφεί για να ανακοινωθεί, όπως επίσης ότι πλέον ανεξέλεγκτα τα funds και servisers θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς άνω των 700 χιλιάδων πρώτων κατοικιών Ελλήνων πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News