Γιατροί χωρίς Σύνορα: «Μάχη για την επιβίωση δίνουν οι άστεγοι στη Βόρεια Συρία»

Απόψεις
Γιατροί χωρίς Σύνορα: «Μάχη για την επιβίωση δίνουν οι άστεγοι στη Βόρεια Συρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια»

Τραγωδία δίχως τέλος η κατάσταση στη Βόρεια Συρία λέει στον 98.4 η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χριστίνα Ψαρρά, απευθύνοντας επείγουσα έκκληση για την ενίσχυση και υποστήριξη των ομάδων τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δίπλα στους πληγέντες , αλλά και με τις ελπίδες να εξανεμίζονται για εκείνους που είναι θαμμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων.

 «Η βορειοδυτική Συρία βρίσκεται ήδη σε μια δεινή ανθρωπιστική κατάσταση λόγω του πολυετούς πολέμου, της οικονομικής κατάστασης, της πανδημίας και, πιο πρόσφατα, της επιδημίας χολέρας» προσθέτει.

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, ενώ ο κόσμος παραμένει έξω, υπό το φόβο νέων μετασεισμών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται και τα νοσοκομεία που παραμένουν λειτουργικά περιθάλπουν συνεχώς τραυματίες».

Οι εγκαταστάσεις υγείας που υποστηρίζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στις επαρχίες του Aleppo και του Idlib έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής 3.465 τραυματίες και 551 νεκρούς.

Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκονται στο πεδίο, μιλούν για ελλείψεις σε καύσιμα, ηλεκτρισμό, σε επαρκές νερό και σε σωστές συνθήκες υγιεινής. Πρόκληση, επίσης, αποτελεί και η πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων από τον σεισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News