ΧΑΡΗΣ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

Χάρης Μαμουλάκης: «Έχουμε ενστάσεις με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων»

Απόψεις
Χάρης Μαμουλάκης: «Έχουμε ενστάσεις με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέριμνα μας παράλληλα η προστασία των καταναλωτών»

Είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή του μέτρου όλο το χρόνο, όπως με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στους Δήμους, λέει στον 98.4 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής εκ μέρους του κόμματος, καθώς το όφελος δεν διαφαίνεται ούτε για τους μικρομεσαίους, ούτε για τους καταναλωτές.

«Είναι πολλαπλά τεκμηριωμένο ότι ανάλογες ρυθμίσεις δεν ευνοούν γενικά τον κλάδο του λιανεμπορίου αλλά ειδικά τις μεγάλες αλυσίδες. Αυτό εξάλλου αναφερόταν ακόμα και στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, μέσα από την οποία, κατά την διάρκεια του 2ου μνημονίου επί Υπουργίας του κυρίου Χατζηδάκη, εκκίνησε η διαδικασία της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων» σημείωσε. Πρόσθεσε επίσης ότι στην Ευρώπη επικρατεί προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούνται τουριστικές περιοχές και φυσικά εξαιρέσεις που αφορούν καταστήματα που καλύπτουν καθημερινές μικρο-ανάγκες, ενώ τόνισε ότι το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος είναι ο βέλτιστος μηχανισμός επαναπροσδιορισμού μιας τουριστικής περιοχής με τρόπο τέτοιο ώστε να μην οδηγεί στην ένταση του διατοπικού ανταγωνισμού και των περιφερειακών ανισοτήτων.

Αναφορικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών κατέθεσε τις προτάσεις βελτίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο θέμα ορισμού των συλλογικών συμφερόντων, στις προϋποθέσεις ένταξης σε μητρώο των φορέων που μπορούν να ασκήσουν αντιπροσωπευτική αγωγή, στην νομική ευθύνη που φέρουν τα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων Καταναλωτών που αποφασίζουν να ασκήσουν αγωγή, στη διάταξη για το phising που απαλλάσσει τις τράπεζες, στις διατάξεις για την προστασία των ανήλικων καταναλωτών, καθώς και στην επιχειρούμενη αλλοίωση των συσχετισμών εντός των επιμελητηρίων.

 Η συζήτηση του νομοσχεδίου με θέμα: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 «σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της οδηγίας 2009/22/ΕΚ», ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, ρυθμιστικό πλαίσιο για την παλαίωση οίνων και άλλες επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» ,συνεχίζεται στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής τη Δευτέρα 6/2/23.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News