Βασίλης Κούδας: «Διαχρονική η κατρακύλα της Δημόσιας Υγείας»

Απόψεις
Βασίλης Κούδας: «Διαχρονική η κατρακύλα της Δημόσιας Υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Την απογείωσε απλά η σημερινή Κυβέρνηση»

Κύμα παραιτήσεων στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς με την πολιτική της υποστελέχωσης και της μετακίνησης προσωπικού, οι κλινικές αποδυναμώνονται και οι αντοχές -φυσικές και ψυχικές- των εργαζόμενων μειώνονται.  

*Μετά την παθολογική Κλινική του Ρεθύμνου, χωρίς γιατρό μένει και η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας, καθώς ο μοναδικός γιατρός και διευθυντής της υπό την πίεση των περιστατικών και της έλλειψης προσωπικού, υπέβαλε την παραίτησή του.  

* «Οποιαδήποτε μετακίνηση παθολόγου του Βενιζελείου θα οδηγήσει σε παραίτηση όλων των παθολόγων του Βελιζελείου»  διαμηνύει η Τριμελής Επιτροπή του νοσοκομείου.  «Απαιτούμε, όπως σημειώνουν, άμεσα την προκήρυξη των δεκάδων κενών θέσεων (σχεδόν 40) του νοσοκομείου μας αλλά και των άλλων νοσοκομείων. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον να μην γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις»  .  

*2ωρη στάση εργασίας σήμερα στο ΠαΓΝΗ, συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και συλλαλητήριο στις 18.00 στην Πλατεία Ελευθερίας με ανοικτό κάλεσμα σε κοινωνικούς φορείς και πολίτες να στηρίξουν το νοσοκομείο, τους εργαζόμενους και την υγεία.

Στις 26 Ιανουαρίου το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στην 7η ΥΠΕ όπως είπε στον 98.4 ο Ψυχίατρος Διευθυντής της Κλινικής στο ΠαΓΝΗ Βασίλης Κούδας, επαναλαμβάνοντας η αλλαγή πλαισίου και το πλήγμα στη Δημόσια Υγεία έχει διαχρονικότητα κι απλά σήμερα απογειώνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News