Γιώργος Λεχουρίτης: «Για τα Γκίνες η πτώση του πληθωρισμού και οι αυξήσεις»

Απόψεις
Γιώργος Λεχουρίτης: «Για τα Γκίνες η πτώση του πληθωρισμού και οι αυξήσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο στρυμωγμένο θα είναι οικονομικά το 2023 από την προηγούμενη χρονιά

«Δύσκολο θα είναι το 2023 για όλους μας και για το ρεκόρ Γκίνες η πτώση του πληθωρισμού από τη μία και η ακρίβεια από την άλλη» σημειώνει στον 98.4 ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, μετά και την έρευνα που παρουσίασε το Ευρωβαρόμετρο.

Σκληρή επίσης η κριτική του στον Υπουργό Ανάπτυξης, που δηλώνει ότι ακρίβεια αλλά κυρίως αισχροκέρδεια πως βλέπουν μόνο οι καταναλωτικές Ενώσεις.

Αναφορικά με τις προσφυγές του ΙΝΚΑ για τις ρήτρες αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, επαναλαμβάνει ότι καθώς αυτές απλά έχασαν τον τίτλο αλλά οι αυξήσεις έμειναν, πως οι προσφυγές συνεχίζονται όπως κι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης.  

Το αυξανόμενο κόστος ζωής αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων στο 93% και του 100% των Ελλήνων, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκε χθες. 

Παράλληλα, το 66% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα δηλώνει ότι έχει ήδη μειωθεί το βιοτικό του επίπεδο, ενώ το 29% σημειώνει ότι δεν έχει δει ακόμη το βιοτικό του επίπεδο να μειώνεται, αλλά αναμένει ότι αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος. Κύπρος (70%), Ελλάδα (66%) και Μάλτα (65%) συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. 

 Ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες αναδεικνύει το 86% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα, που απαντά ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες πληρωμής λογαριασμών «τις περισσότερες φορές» ή «μερικές φορές». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News