«Θύελλα οι αντιδράσεις στην προσπάθεια δυσφήμισης του Ελληνικού λαδιού»

Απόψεις
«Θύελλα οι αντιδράσεις στην προσπάθεια δυσφήμισης του Ελληνικού λαδιού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για σκοπιμότητες σε μία χρυσή χρονιά, λόγω ποσότητας, ποιότητας και τιμής» μιλούν στον 98.4: Ειρήνη Χουδετσανάκη, Μύρων Χιλετζάκης, Σωκράτης Βαρδάκης

Σωρεία αντιδράσεων και σχολίων περί σκοπιμότητας με στόχο να πλήξει την αγορά ελαιόλαδου, εισπράττει το δημοσίευμα της Αμερικανικής ιστοσελίδας “Oilive Oil Times” που δυσφημεί διεθνώς το κρητικό λάδι, αμφισβητώντας την ποιότητά του.

«Δεν είναι αθώο το Δημοσίευμα» σχολιάζει στον 98.4 η Αντιπεριφεριάρχης Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, υπερασπιζόμενη την ποιότητα του προϊόντος και των προσπαθειών της περιφέρειας για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος της δακοκτονίας.

«Είναι τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον τομέα της διατροφής και ειδικά για το λάδι που παράγεται στην Κρήτη» σημειώνει ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

«Χρειάζεται άμεσα απάντηση σε εκείνους που βάλουν σκόπιμα κατά του εθνικού μας προϊόντος, του λαδιού κι ίσως θα έπρεπε να υπάρξουν και μηνυτήριες αναφορές» στις δηλώσεις του Βουλευτή ΔΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Το άρθρο έχει τον τίτλο: “Ο δάκος της ελιάς θα μπορούσε να υποβαθμίσει την ελληνική παραγωγή ελαιόλαδου” κι αναφέρεται στο προϊόν με τρόπο μονομερή, επιλεκτικό, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, όπως αποκαλύπτει με ανακοίνωσή της η 4Ε - Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας στην Ελλάδα, κι ανέδειξε με το ρεπορτάζ του ο Χριστόφορος Παπαδάκης.

Δεσμεύσεις Γιώργου Γεωργαντά για τους σταφιδοπαραγωγούς

Δεσμεύτηκε εντωμεταξύ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς και να τους εντάξει μετά τις ζημιές που υπέστησαν στο πρόγραμμα «de Minimis» όπως είπε στον 98.4 ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ.

Έτοιμο κατά τον ίδιο είναι και το σχέδιο νόμου για το «κελάρι του βυθού», με την καταβύθιση μπουκαλιών κρασιού στο βυθό της θάλασσας, διαδικασία που ενισχύει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και την εμπορική του αξία.

Λύση φαίνεται να δρομολογείται κατά τον ίδιο επίσης με την πληρωμή των βιοκαλλιεργητών, όπως και των 5.000 παραγωγών που δεν έχουν ακόμα πάρει το σύνολο της επιδότησης τους καθώς βρισκόταν σε καθεστώς ελέγχου για τις εκτάσεις που διαθέτουν εκτός του τόπου δραστηριοποίησης και διαμονής τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News