Επιστροφή στα θρανία με το φόβο της γρίπης και κορωνοϊού

Απόψεις
Επιστροφή στα θρανία με το φόβο της γρίπης και κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας στους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά σχολείο με ιώσεις

Κανονικά από σήμερα η επιστροφή στα σχολεία και με την προσοχή εστιασμένη στα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης, μετά τις επισημάνσεις των ειδικών περί αύξησης των παραπάνω από δω και κάτω.

Έκκληση την ίδια ώρα μέσω του 98.4, του Διευθυντή της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλη Μπελαδάκη προς τους γονείς για τη συνεργασία τους, για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Τους ζητά να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμα κι αν είναι «ψιλοκρυωμένα» αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν με την εργασία τους.

Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί όσο και το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων έχουν την εμπειρία της πανδημίας ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση όπως και την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι με εγκύκλιο του το Υπουργείο παιδείας προβλέπει τη δυνατότητα απουσιών μέχρι πέντε μέρες για όλους όσους νοσούν από την εποχική γρίπη.  

Συγκεκριμένα ορίζει πως οι απουσίες έως 5 εργάσιμες ημέρες εξαιτίας της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023 με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου θα καταχωρίζονται, αλλά δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης του μαθητή.  

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει αυτό είναι η προσκόμιση γνωμάτευσης δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία θα αναγράφονται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας.  

Παράλληλα, στην εγκύκλιο συνίσταται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News