Γιώργος Ταβερναράκης: «Στις προκλήσεις του 2023 τα μεγάλα έργα, το κτηματολόγιο και το Αρκαλοχώρι»

Απόψεις
Γιώργος Ταβερναράκης: «Στις προκλήσεις του 2023 τα μεγάλα έργα, το κτηματολόγιο και το Αρκαλοχώρι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργοί κατά τον ίδιο οι ρυθμοί της Πολιτείας – Σε αναμονή για το ραντεβού Ιανουαρίου στο Μεταφορών – Υποδομών  

Καθυστερήσεις με ευθύνη της Πολιτείας καταγράφει το ΤΕΕ/ΤΑΚ στις διαδικασίες αποκατάστασης των πληγών που άνοιξε ο εγκέλαδος στο Αρκαλοχώρι πριν από 15 μήνες.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Ταβερναράκης επισημαίνει την υποστελέχωση του ΤΑΕΦΚ, τους χιλιάδες φακέλους που έχουν υποβάλλει οι πολίτες και περιμένουν να ελεγχθούν, τις εκατοντάδες κατεδαφίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει, την οικονομία του τόπου και την κανονικότητα που αργεί να έρθει, εκφράζοντας την ελπίδα να μην φτάσουμε σε βάθος δεκαετίας, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

*Ερώτηση για το θέμα κι από το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη επισημαίνοντας:   «Θα πρέπει κάποιος υπεύθυνα πλέον, να μας απαντήσει γιατί υπάρχει αυτή η απόκλιση στον αριθμό των υπαλλήλων που το Υπουργείο Υποδομών και η γενική διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών του ίδιου Υπουργείου μας διαβεβαιώνουν ότι υπηρετούν ήδη στον ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου και σε όσα καταγγέλλονται από τους σεισμόπληκτους.  Είναι ντροπή, μετά από ομολογουμένως, τόσο μεγάλη κινητοποίηση, τόσο καιρό μετά να ταλαιπωρούνται ακόμα οι σεισμόπληκτοι του νομού Ηρακλείου».

*Αναφορικά με την πορεία της κτηματογράφησης στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ αναφέρει πως το ποσοστό συμμετοχής, με την προθεσμία τυπικά να έχει περάσει, φθάνει μόνο στο 30%, καθώς οι απανωτές κρίσεις, οι οικονομικές δυσκολίες και το υψηλό κόστος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, παράβολα – μηχανικοί – τοπογράφοι – συμβολαιογράφοι, λειτούργησαν αποτρεπτικά. Κατά τον ίδιο ακολουθούν περιπέτειες για τους ιδιοκτήτες γης κι ακινήτων καθώς θα πρέπει να αποδείξουν δικαστικά στη συνέχεια ότι είναι κάτοχοι της περιουσίας τους η οποία θα αναγράφεται ως «Αγνώστου Ιδιοκτήτη».

*Τέλος κατά τον ίδιο το ΤΕΕ/ΤΑΚ αναμένει από το Υπουργείο Μεταφορών – Υποδομών να ορίσει το ραντεβού, εντός του μήνα που έχει ζητηθεί κι αφορά στα μεγάλα έργα της Κρήτης, με ιδιαίτερη αναφορά στο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News