default-image

Ηράκλειο: 250 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το λιμάνι μέσα στο 2023

Κρήτη
Ηράκλειο: 250 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το λιμάνι μέσα στο 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι αβεβαιότητες κορωνοϊού και οικονομίας επισκιάζονται από την ταξιδιωτική διάθεση των επισκεπτών», σημειώνει μεταξύ άλλων ο διευθλύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης

Θετικό πρόσημο δίνουν οι προβλεπόμενες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου για την τρέχουσα χρονιά, σημειώνοντας μία αύξηση περίπου 10%, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, με βάση τις δηλώσεις του Δ/ντα Συμβούλου του ΟΛΗ Μηνά Παπαδάκη στον 98.4.

Οι προβλεπόμενες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένονται στις 250, παρά την αβεβαιότητα που προκαλούν τόσο ο κορωνοϊός, όσο και το αυξημένο κόστος στα πακέτα που κλείνονται, ώστε να καταφέρουν κι οι εταιρείες να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους. Το θετικό πρόσημο συνοδεύει άλλωστε η  διάθεση κι ανάγκη για ταξίδι των περισσότερων επισκεπτών.

Ενδεικτικά για τη χρονιά που στο λιμάνι του Ηρακλείου έδεσαν 227 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας 304.000 επιβάτες, που κυκλοφόρησαν στην αγορά της πόλης κι  επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς μας χώρους, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News