Αριστοτέλης Σκουντάκης: «Αν μας άκουγε το Υπουργείο δεν θα είχαμε τόσες ελλείψεις φαρμάκων»

Απόψεις
Αριστοτέλης Σκουντάκης: «Αν μας άκουγε το Υπουργείο δεν θα είχαμε τόσες ελλείψεις φαρμάκων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σωστά μέτρα που παίρνει σήμερα, αλλά σε λάθος χρόνο»

Μεγαλώνουν οι λίστες των ελλείψεων με τα φάρμακα στην αγορά.

Αγωνιούν οι πολίτες όπως και οι φαρμακοποιοί.

Καθυστερημένη η παρέμβαση του Υπουργείου διαμηνύουν οι τελευταίοι.

«Αν μας άκουγαν στο σωστό χρόνο σήμερα δεν θα φθάναμε σε αυτό το σημείο» δηλώνει στον 98.4 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Κατά τον ίδιο, σήμερα, οι αποφάσεις που ελήφθησαν μόνο ως μπαλώματα μπορούν να λειτουργήσουν.

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση του κόσμου σημειώνει ότι οι φαρμακοποιοί επιχειρούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο σε όλη τη χώρα εξασφαλίζοντας το φάρμακο στον καθένα από εμάς που θα το χρειαστεί.

Στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός αποφασίστηκε ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με τους ιατρικούς συλλόγους στο προσεχές χρονικό διάστημα για την ενημέρωση και τον συντονισμό επί του θέματος, καθώς η χώρα μας έχει προβεί στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης συγκεκριμένων δραστικών ουσιών να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

*Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις φαρμάκων καθημερινής χρήσης αποδίδει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός. 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί, όπως και στην ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, την ίδια αποτυχημένη "συνταγή": δεν παρεμβαίνει έγκαιρα και δραστικά στην αγορά, επικαλείται τη διεθνή διάσταση του προβλήματος, και στη συνέχεια, όταν ξεφύγει τελείως η κατάσταση, αναγκάζεται να πάρει αποσπασματικά, ατελή και γι' αυτό αναποτελεσματικά μέτρα», σημειώνει ο πρώην Υπουργός. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News