Μωυσής Μυλωνάς: «Δεν ξέρω αν έχουμε το χρόνο να διορθώσουμε ότι προκαλέσαμε στο περιβάλλον»

Απόψεις
Μωυσής Μυλωνάς: «Δεν ξέρω αν έχουμε το χρόνο να διορθώσουμε ότι προκαλέσαμε στο περιβάλλον»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κι όμως γνωρίζαμε και γνωρίζουμε τι κάνουμε»

Οι αλλαγές του καιρού, τα ακραία φαινόμενα ανά τον πλανήτη, η ανοιξιάτικη διάθεση του καιρού στην καρδιά του Χειμώνα στη χώρα μας ανησυχεί τους επιστήμονες κι όχι μόνο.

Ο πρώην Δ/ντής του ΜΦΙΚ και σήμερα Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ Μωυσής Μυλωνάς μιλώντας στον 98.4 αναφέρεται στις αποφάσεις κι ενέργειες μας, ατομικά, συνολικά και σε επίπεδο Κυβερνήσεων, που διαιωνίζουν ακόμα και σήμερα το φαύλο κύκλο καταστροφής του περιβάλλοντος.

Διερωτάται αν πραγματικά επιθυμούμε να κάνουμε την υπέρβαση και σημειώνει πως μόνο με προσπάθεια κι αγώνα μπορούμε να κρατήσουμε ότι έχει απομείνει.  

*Πρωταθλήτρια την ίδια ώρα η Κρήτη σε ακραία μετεωρολογικά ρεκόρ σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.  

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, δείχνουν ότι:  2.383 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Ασή Γωνιά Χανίων το 2022 που είναι το μεγαλύτερο ύψος βροχής όχι μόνο στη Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. 

Το ίδιο ισχύει και για τη μέγιστη ριπή των νοτίων ανέμων, 174 km/h, που σημειώθηκε της 1η Απριλίου 2002 στη Φινοκαλιά Λασιθίου, η μεγαλύτερη τιμή που σημειώθηκε σε όλη τη χώρα το 2022. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News