Δημήτρης Βρύσαλης: Αντί να κοιτάξουν την υγεία «τρομοκρατούν» το προσωπικό

Απόψεις
Δημήτρης Βρύσαλης: Αντί να κοιτάξουν την υγεία «τρομοκρατούν» το προσωπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη»  

Γιατρό εργασίας έστειλε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ στο σπίτι αναισθησιολόγων που νόσησαν με covid για να επιβεβαιώσει την ασθένεια με νέο τεστ, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι το θεσμικό πλαίσιο δίνει αυτή τη δυνατότητα όπως ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης, λέει στον 98.4. 

Ταυτόχρονα με εντέλλεσθε απαίτησε όπως αναφέρει να ανοίξει αίθουσα χειρουργείου που ήταν αδύνατον να καλυφθεί με ασφάλεια από το υπάρχον προσωπικό.   

Αυτή είναι μια από τις συνήθεις πρακτικές επίδειξης αυταρχισμού και καλλιέργειας τρομοκρατίας και φόβου από πλευράς της διοίκησης, προσθέτει ο ίδιος, κι όλα αυτά  συμβαίνουν χωρίς κανένα από τα χρόνια προβλήματα να έχει επιλυθεί.  

 «Οι λίστες αναμονής για χειρουργείο στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, αριθμούν πολλούς χιλιάδες ασθενείς, τα τμήματα στενάζουν από την υποστελέχωση και τα χειρουργεία εντός και εκτός του νοσοκομείου με τους νόμους της κυβέρνησης θα γίνονται σύντομα επί πληρωμή» επισημαίνει.  

Αναφορικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους από 1ης – 1ου – 2023  σημειώνει ότι αυτή θα συνοδεύεται από δύο rapid test την εβδομάδα, (θα πληρώνεται από τους ίδιους), μάσκες υψηλής προστασίας και εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών , με βάση την απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Οι υγειονομικοί που επιστρέφουν στην εργασία τους στις Δομές Υγείας της Κρήτης ανέρχονται σε 101α.  

Οι τομείς στους οποίους δεν θα πρέπει να τοποθετούνται  είναι: Μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News