«Η αξία της πρόνοιας στους δρόμους» από το Στέλιο Καρακούδη  

Απόψεις
«Η αξία της πρόνοιας στους δρόμους» από το Στέλιο Καρακούδη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταχύτητα, αλκοόλ, μη χρήση κράνους και ζώνης, στις πρώτες παραβάσεις των Κρητικών

Σε νέες δράσεις ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για τα τροχαία, προχωρά το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου από αύριο Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.  

Ταχύτητα, αλκοόλ, μη χρήση κράνους και ζώνης, στις πρώτες παραβάσεις των Κρητικών όπως δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.   

«Στην αξία της πρόνοιας για εκείνους που διασκεδάσουν, πίνουν, οδηγούν ώρες, ταξιδεύουν, είναι κουρασμένοι», αναφέρεται μέσω του 98.4 ο Διοικητής του Τμήματος Στέλιος Καρακούδης.  

Όπως και τα Χριστούγεννα ή υπηρεσία του, όπως είπε θα ευχηθεί και θα υπενθυμίσει στους οδηγούς τα μέτρα του ΚΟΚ για την ασφαλή μετακίνηση τους.

 *Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου αναβιώνει, τέλος, στο Σταυρό της πόλης του Ηρακλείου και στις 12.00 το μεσημέρι, το έθιμο της βαρέλας  όπως ο Διοικητής της Τροχαίας λέει στον 98.4, με αυτοκίνητα αντίκες να κάνουν το γύρο της πόλης.

Μην προσθέσετε μία ακόμα πινέζα σε ασπρόμαυρο χαρτί

 «Συγκλονίζει την ίδια ώρα το μήνυμα του Πιλότου Μανώλη Καρυωτάκη, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο FB, γράφοντας: « Αυτές τις γιορτές να προσέχεις. Μην προσθέσεις ακόμα μία πινέζα σε ασπρόμαυρο χαρτί». Υπενθυμίζεται πως το 2016 στην προσπάθεια του να αφυπνίσει τον καθένα από μας διένυσε με τα πόδια απόσταση 367 χιλιομέτρων από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, ανάβοντας καντήλια στα εικονοστάσια των θυμάτων τροχαίων του ΒΟΑΚ. Μόλις στις 28 Οκτωβρίου του 2022 είχε πει ο ίδιος στον 98.4: «Δεν φοβάμαι στον αέρα και φοβάμαι στους δρόμους…»

   Εντωμεταξύ ο Διοικητής της Τροχαίας και η Πρόεδρος Επισιτισμού Ηρακλείου ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την εξέλιξη της καμπάνιας με σύνθημα «ένας δεν πίνει, όλοι επιστρέφουν». 

Η Τροχαία Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και διασκέδασης Νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης και η Πρόεδρος του Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και παρέδωσαν το ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας, το ημερολόγιο - ατζέντα του 2023 ενώ τον ενημέρωσαν για την μεγάλη αποδοχή που συνάντησε η πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο κέντρο του Ηρακλείου και σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, με το σύνθημα «ένας δεν πίνει, όλοι επιστρέφουν», αναδεικνύοντας πως υπάρχει τρόπος να διασκεδάσουμε με ασφάλεια αυτές τις γιορτές, κάνοντας την επιλογή του οδηγού της παρέας.

Ακολούθως μοίρασαν ατζέντες στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και στα γραφεία Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης. 

Το δεύτερο μέρος των δράσεων στην τοπική κοινωνία θα εξελιχθεί την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση που καταβάλλουν η αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομίας μαζί με τους Επαγγελματίες του Επισιτισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News