Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Θέλω να βλέπω την ελπίδα»

Απόψεις
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Θέλω να βλέπω την ελπίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεβασμός κι αυτοσεβασμός η απάντηση στις προκλήσεις των καιρών

Η σύγχυση, η επιλογή της μοναξιάς και του «Εγώ» που φαίνεται να είναι ο Ηρώδης μας στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και της επιβίωσης, η έλλειψη πνευματικού αγώνα, ο αυτοέλεγχος ως σκληρός κριτής του «Εγώ» και τα παραδείγματα που δίνουμε στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας, περιέχονται μεταξύ άλλων στις κουβέντες που ανταλλάξαμε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ευγένιο Β! μέσα από τη συχνότητα του 98.4.  

Τηρουμένων των αναλογιών όπως ανέφερε, οι  προκλήσεις είναι διαχρονικές, όπως διαχρονική είναι και η στάση μας απέναντι στον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.

Με παραδείγματα επιχείρησε να μας περάσει το μήνυμα της πίστης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, της ενότητας και της ομόνοιας, σημειώνοντας ότι ανάμεσα στον άγριο και στον άγιο τη διαφορά την κάνει ένα «ρ».

Του αυτοελέγχου και του σεβασμού. Της αλληλεγγύης και του πνευματικού αγώνα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχουμε τη δυνατότητα του «Μαζί».

Αναπόλησε τα παιδικά του χρόνια και το πόσο η ανθρωπιά των χρόνων εκείνων, τον κράτησαν στα μετέπειτα και στα δύσκολα, σημειώνοντας την προσοχή κι επικοινωνία που πρέπει να έχουν τα παιδιά από την οικογένεια τους.

«Θέλω να βλέπω» την ελπίδα σημείωσε ωστόσο μέσα σε αυτή τη σύγχυση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News