ΤΕΕ/ΤΑΚ: Όλοι οι φορείς να συμμετέχουν στη διαβούλευση ανάπτυξης του Αρκαλοχωρίου

Απόψεις
ΤΕΕ/ΤΑΚ: Όλοι οι φορείς να συμμετέχουν στη διαβούλευση ανάπτυξης του Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε ένα τόπο που έχει πληγεί τόσο πολύ και αποζητάει συνεχώς ένα σωστό πλάνο ανασυγκρότησης κρίνουμε ότι η άποψη των πολιτών και των τοπικών φορέων πρέπει να ληφθεί από την αρχή, σοβαρά υπόψη»

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων στον 98.4 ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Ταβερναράκης με την επιστολή που απέστειλε το ΤΕΕ προς τους: Νικόλαο Ταγαρά Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος,  Ευθύμιο Μπακογιάννη Γεν. Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος  και το Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος  Εμμανουήλ Φραγκάκη.

Όπως σημειώνει: «Ο Δήμος Μίνωα Πεδιάδος, σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, είναι ο πρώτος δήμος που θα εκπονηθεί με τη νέα fast track διαδικασία η μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ). Όπως παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αναμένεται να διαρκέσει μόλις 13 μήνες, με αφετηρία τον Αύγουστο του 2022 και οριστική παράδοση το Σεπτέμβριο του 2023 και έκδοση του ΠΔ έως το Νοέμβριο του 2023. Έχοντας ζήσει πρόσφατα την επισπευσμένη διαδικασία στη διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των παρακάμψεων πόλεων του ΒΟΑΚ και την «προσπέραση» του δημοσίου διαλόγου για επιτάχυνση των διαδικασιών του έργου, με αιτιολογία να μη «χάσουμε» το έργο, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την ανησυχία μας ότι είναι πιθανόν, η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του ΕΠΣ μπορεί να είναι εν τέλει «προσχηματική» και το μόνο που να μπορέσει να αλλάξει να είναι λεπτομέρειες αλλά όχι να επέμβει σοβαρά. Σε ένα τόπο που έχει πληγεί τόσο πολύ και αποζητάει συνεχώς ένα σωστό πλάνο ανασυγκρότησης και υποδέχεται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης όπως είναι το ΤΕΕ - ΤΜ ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ - 1822 - 21/12/2022 Αεροδρόμιο του Καστελίου, χωρίς έναν συνολικό σχεδιασμό, κρίνουμε ότι η άποψη των πολιτών και των τοπικών φορέων πρέπει να ληφθεί από την αρχή, σοβαρά υπόψη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News