«Εκπαίδευση και συνεργασία διασφαλίζουν την πορεία του κρητικού λαδιού»

Απόψεις
«Εκπαίδευση και συνεργασία διασφαλίζουν την πορεία του κρητικού λαδιού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αποτύπωμα της κατάρτισης όλων των εμπλεκόμενων θα φανεί στην πράξη διαμηνύει η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα

Σε πρώτο πλάνο για την Αντιπεριφερειάρχη Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, όπως η ίδια λέει στον 98.4 είναι η εκπαίδευση παραγωγών, ελαιουργών, τυποποιητών για το λάδι καθ’ όλη την παραγωγική διαδικασία, με στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος.

Οι προτάσεις - δράσεις της, στο πρωτογενή Τομέα που εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή με τη συνεργασία όλων Επιστημονικών Φορέων όπως και της Ένωσης AREPO.

 Στον προγραμματισμό της επίσης η σύνδεση πρωτογενή – τριτογενή τομέα για την περαιτέρω και μόνιμη προώθηση των αγροτικών στην τουριστική αγορά.

«Είναι κρίμα να στηριζόμαστε μόνο σε πρακτικές του χθες όταν υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης, εκσυγχρονισμού, προστασίας του χρυσού προϊόντος της Κρήτης» αναφέρει ενδεικτικά «κι όταν οι σωστές πρακτικές, με τη βοήθεια των επιστημόνων μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση στην παραγωγή.

Κατά την ίδια το αποτύπωμα της κατάρτισης όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας εκτός της διασφάλισης της ποιότητας του προϊόντος θα έχει όφελος και στο εισόδημα του παραγωγού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News