Υγειονομικοί: Εμμονική η στάση του Υπουργείου προς τους ανεμβολίαστους

Απόψεις
Υγειονομικοί: Εμμονική η στάση του Υπουργείου προς τους ανεμβολίαστους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδυνατούν, όπως λένε, προς το παρόν, οι ειδικοί να αποφασίσουν χωρίς επιστημονικά δεδομένα τα πρωτόκολλα επιστροφή τους στην εργασία

Εμμονική κατά τους υγειονομικούς η απόφαση του Υπουργού Υγείας για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους με πρωτόκολο, όταν επιστημονικά δεν υφίσταται τέτοιος λόγος.

«Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός κι η μετάδοση του ιού είναι υπόθεση όλων, εμβολιασμένων και μη» υπενθυμίζουν οι γιατροί.

Οι ειδικοί που συνεδρίασαν ήδη μία φορά αναζητούν το πρωτόκολλο επιστροφής τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και για την ασφάλεια των ανεμβολίαστων, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Οι προτάσεις τους προς το Υπουργείο αναμένονται την άλλη εβδομάδα.

*«Για αυξανόμενη πίεση και έλεγχο που ακουμπά εργασιακά το όριο της τρομοκρατίας» κάνει λόγο μιλώντας στον 98.4 ο γιατρός στο ΠαΓΝΗ Βασίλης Κούδας, σημειώνοντας ότι για το Σωματείο Εργαζομένων ζητούμενο είναι η επιστροφή τους στην εργασία με όλα τους δικαιώματα, και χωρίς τιμωρητική διάθεση.

* «Δεκαπέντε  μήνες μετά, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, κι εργαζόμενους στο φάσμα της εξάντλησης, είναι αδιανόητη η εμμονική διάθεση του Υπουργείου έναντι των συναδέλφων μας, με πρωτόκολλα που στερούνται επιστημονικών δεδομένων» η  θέση του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκου Θεοδοσάκη, επίσης στον 98.4.

Τέλος είναι αδιανόητο κατά τους ίδιους η Πολιτεία να μην νοιάζεται για το πώς βιοπορίζονται εδώ και 15 μήνες τόσοι εργαζόμενοι, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News