«Στενάζουν οι μελισσοκόμοι της χώρας»

Απόψεις
«Στενάζουν οι μελισσοκόμοι της χώρας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μειωμένη κατά 60% και η παραγωγή εξαιτίας του κόστους παραγωγής και των Ελληνοποιήσεων»

Τα παραπάνω αναφέρει στον 98.4 ο μελισσοκόμος Γιάννης Λεονταράκης σημειώνοντας ότι οι ελλιπείς πρόνοιες της Πολιτείας διαχρονικά για τον κλάδο του είναι τραγικές.

Στα ενδεικτικά παραδείγματα που αναφέρει είναι τόσο η απουσία Ελληνικού Μελιού από τις Κοινωνικές Δομές και Πρόνοιας, όσο κι οι αθρόες εισαγωγές και Ελληνοποιήσεις που βάλουν το εισόδημα του παραγωγού.

Μιλά επίσης για το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής, το τάισμα των μελισσών με ζάχαρη για να ξεχειμωνιάσουν.

Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου στο χαιρετισμό του στο 13ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, είπε πως προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ είναι η ενίσχυση της οικονομικής αποδοτικότητας των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων της χώρας και η παραγωγή ανταγωνιστικών μελισσοκομικών προϊόντων.

Όσο για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, μίλησε για το Εθνικό Μελισσοκομικό Πρόγραμμα (2020 – 2022) -Τομεακό Μελισσοκομικό Πρόγραμμα (ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027), επισημαίνοντας ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 12.325.290 € ανά έτος και για την ερχόμενη πενταετία (2023 – 2027), καθώς έχει ενταχθεί στο ΣΣ  ΚΑΠ 2023 – 2027 με αντίστοιχες παρεμβάσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News