«Το κράτος δείχνει ότι δεν μας εμπιστεύεται»

Απόψεις
«Το κράτος δείχνει ότι δεν μας εμπιστεύεται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολίτες και Μηχανικοί» είμαστε στην ίδια θέση – Είναι κρίμα γιατί η ανάπτυξη δεν προχωρά στις σεισμόπληκτες περιοχές»

Δύο επιστολές έστειλε εκ νέου στα αρμόδια Υπουργεία η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου  καθώς οι διαδικασίες αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων κτιρίων, χρίζουν άμεσα βελτίωσης.

«Δείχνει η Πολιτεία να μην μας εμπιστεύεται, καθώς οι πολλές ασφαλιστικές δικλίδες δεν αφήνουν περιθώρια για απλούστευση των διαδικασιών στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές» λέει στον 98.4 μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης.

Προσθέτει ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν και πως μόνο με πολιτική απόφαση μπορεί να έρθει η επίσπευση επούλωσης των ζημιών και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

Με τις επιστολές αυτές τόσο προς την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών – Υποδομών όσο και προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό το Τεχνικό Επιμελητήριο επισημαίνει, το αναγκαίο και σκόπιμο να δοθεί λύση για τους ιδιοκτήτες κατοικιών σε οικοδομή χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Τη μη χρηματοδότηση ανακατασκευής κτιρίων με τοιχοποιία από πέτρα ή δομικό πλίνθο, προκάτ ξύλινα ή μεταλλικά. Τα προβλήματα προκαλεί η στατική συσχέτιση των κτιρίων που μοιράζονται μεσοτοιχίες. Την εμπλοκή της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, την Αρχαιολογία και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής για την επισκευή κτιρίων που δεν είναι χαρακτηρισμένα μνημεία ή δεν γειτνιάζουν με μνημεία αλλά απλά προϋφίσταται του 1955. Την υποστελέχωση της ΥΔΟΜ Καστελλίου που έχει μόνο μία υπάλληλο προσωπικό.

Επαναλαμβάνει, επίσης ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για τους οικονομικά ασθενέστερους ώστε να δοθούν κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες για λήψη δανείου αποκατάστασης ή ανακατασκευής του κτιρίου τους

Παρακαλούμε όσα αναφέρθηκαν να ληφθούν υπόψη σας, ώστε να επιλυθούν άμεσα για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News