Ειρ. Χουδετσανάκη: Οξύμωρο να κατοχυρώνεις προϊόντα και μετά να τα αμφισβητείς

Απόψεις
Ειρ. Χουδετσανάκη: Οξύμωρο να κατοχυρώνεις προϊόντα και μετά να τα αμφισβητείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

33 περιφέρειες της ΕΕ και 700 ομάδες παραγωγών δεν θα αφήσουμε την επισήμανση της διατροφικής αλυσίδας στην τύχη της

Κλιμακούμενη πίεση 33ων Περιφερειών της Ευρώπης και 700ων ομάδων παραγωγών μέσω της Ένωσης AREPO για την προστασία των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης και παραδοσιακών τους προϊόντων, από το σύστημα επισήμανσης nutri score που τα υποβαθμίζει διατροφικά και τα κατατάσσει σε κατηγορίες μη επιλέξιμες τις περισσότερες φορές από τους καταναλωτές.

Η Ένωση και η ομάδα της από την Κρήτη που είχε την προεδρία την προηγούμενη χρονιά υπό την Αντιπεριφεριάρχη Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη δίνει τη μάχη από τον Ιούλιο του 2020 σε Ελληνικό κι Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Μόλις χθες το θέμα βρέθηκε εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσία Ευρωβουλευτών, που φέρονται να αλλάζουν στάση υπέρ της προστασίας τους, κι εκπροσώπων χωρών από τις 33 Περιφέρειες, με το συμπέρασμα ότι η όποια απόφαση που αναμένεται τέλος του 2023 θα προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες έναντι των ποιοτικά πιστοποιημένων προϊόντων, της προέλευση τους αλλά και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ικανοποιημένη από τις εξελίξεις η Αντιπεριφερειάρχης Ειρήνη Χουδετσανάκη, σημείωσε, μιλώντας στον 98.4 που έχει σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθεια αυτή, ότι δεν θα αφεθεί τίποτα στην τύχη του μέχρι τέλους. Το οξύμωρο κατά την ίδια παραμένει ωστόσο το πώς γίνετε η ΕΕ  από τη μία να κατοχυρώνει προϊόντα κι από την άλλη να τα αμφισβητεί ακολουθώντας άλλη πρακτική».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News